Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Viranşehir Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcisi Abdulhalim Tepret, Viranşehir tarım potansiyelinin değerlendirilmesi için Atatürk Barajı sularının Viranşehir’deki 35 bin dekarlık toprak ile bir an önce buluşması gerektiğin belirtti. 

 
Viranşehir Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcisi Abdulhalim Tepret, konuyla ilgili açıklamasında, Devlet Bakanı Faruk Çelik’ten yardımcı olmasını istediklerini söyledi. Tepret, Mardin Kanal Eylem Planı olarak adlandırılan projenin, bir an önce hayata geçmesinin elzem olduğuna dikkat çekerek, "2012 yılının Haziran ayına kadar projenin tamamlanmaması halinde gelecek yıl için kuraklık endişesi yaşanabilir." dedi. 
Viranşehir çiftçisinin su problemi yanında elektrikten dolayı bankalar tarafından konulan hacizlerin de olduğunu dile getiren Tepret, devletin torba yasasıyla çiftçilerin 2’ye ve 3’e katlanmış olan elektrik borcunun anapara seviyesine indirilmiş olmasının sevindirici olduğunu belirtti. Tepret, şunları söyledi: “Maalesef icralık duruma düşen mükelleflerimizin sıkıntıları devam etmektedir. Çiftçilerimiz elektrik borçlarını taksitlendirmesine rağmen bankalarda destekleme ve benzeri paralarına konulan bloke bellerini bükmektedir. Bu sıkıntıların acilen çözülmesi şarttır, Faruk Çelik Bey’in bu konuda desteklerine ihtiyacımız var.”
Bölgenin kalkınması için çiftçilerin sorunlarına çözüm bulmanın şart olduğunu belirten Tepret, Devlet Bakanı ve Şanlıurfa milletvekili adayı Faruk Çelik’e bu raporları ilettiğini, çözüm için ise büyük umut beslediğini dile getirdi. Çelik’e sunduğu 3 maddelik sorunlar listesinde TEDAŞ ihalesi olduğunu belirten Tepret, "TEDAŞ ihalesinin özel firmaya verilmesiyle bu firmayla irtibata geçip, bundan sonra tarlaların Harran Ovası çiftçileri gibi muamele görüp dönüm veya ÇKS üzerinden ücretlendirilmesini talep ettik. Bu şekilde çiftçiler rahat bir nefes alacaklar, bunda hem devlet hem çiftçiler daha kazançlı." diye ifade etti. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
03.06.2011
Ekleyen Kişi
Mert KÖKER


Link: GAP'ın suyunu isteyen Viranşehir kuraklıktan korkuyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız