Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 21 Eylül 2025 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

ÇAYKUR GENEL MÜDÜRÜ SÜTLÜOĞLU: ''ÖZEL SEKTÖR ÇAY İŞLETMELERİ MÜSTAHSİLİN ÇARESİZLİĞİNİ İSTİSMAR ETMESİN''
 
RİZE (A.A) - ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, özel sektör çay işletmelerinin üreticinin çaresizliğini istismar etmemesini istedi.
 
     Sütlüoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaş çay hasadının bu yıl Artvin'den Giresun'a kadar olan bölgede aynı anda geldiğini belirterek, ''İlk kez bu yıl yaş çay kademeli olarak gelmedi. Sahil, iç ve yüksek kesimlerde aynı anda geldi. Biz bunu önceden görerek vatandaşlarımızı biran önce bahçelerine girmeleri konusunda uyarmıştık. ÇAYKUR olarak 6 bin 600 ton günlük çay işleme kapasitemiz var. Bunun üzerine çıkamayız. Bu nedenle kademeli olarak kontenjan uygulamasına geçmek zorunda kaldık'' dedi.
     Doğu Karadeniz'de özel sektör işletmeleri ile birlikte günlük 10 bin ton yaş çay işleme kapasitesinin olduğunu ifade eden Sütlüoğlu, ''Özel sektör işletmelerinin temsilcileri ile bir araya geldik. Yaşanan izdihamdan dolayı onlardan da tam kapasite çalışmalarını istedik. Ancak, özel sektör çay işletmeleri müstahsilin çaresizliğini istismar etmesin. Vatandaşın çaresizliğini istismar edecek politikalar ahlak dışıdır. Kısa vadeli değil uzun vadeli, vatandaşın tepkisini çekmeyecek politikalar uygulasınlar. Yaş çayı düşük bedelle almasınlar'' diye konuştu.
     Sütlüoğlu, 1. Sürgün Mayıs ayı döneminde, 38 bin ton yaş çay alımı gerçekleştirdiklerini, yaş çay kilogram bedelinin belirlenmesinin ardından, bordroların hazırlanarak, ödemelerin hemen yapılacağını sözlerine ekledi. 

Ekleme Tarihi
04.06.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Çaykur : ''Özel sektör çay işletmeleri müstahsilin çaresizliğini istismar etmesin''




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız