Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

ANTALYA (A.A) - Bodrum'da üç Rus rehberinin zehirlenerek öldüğü teknede bulunan ''Rakı7''yi üreten Antalya Alkollü İçecek Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Karaman, türk Gıda Kodeksi değerlerine uygun olarak tamamen bilgisayar kontrollü üretim yaptıklarını söyleyerek, ''Bu olaydan aklandık ancak marka imajımız zedelendi'' dedi.


     Olayın yaşandığı teknede çeşitli marka votka ve cinlerle birlikte bulunan ''Rakı7''nin metil alkol değerlerinin Türk Gıda Kodeksi değerlerine uygun bulunmasının ardından içkiyi üreten Antalya Alkolü İçeçecek Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Karaman, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tanzer Şahinyılmaz ve Yönetim Kurulu Üyesi Halil Yılmaz basın toplantısı düzenledi.
     Olayın Türkiye'nin yurtdışındaki imajını zedelediğini belirten Başkan Karaman, Türkiye'ye ciddi boyutta gelir getiren turizm sektörüne darbe vurulduğunu ifade etti. Bodrum'da olayın gerçekleştiği teknede kendileri tarafından üretilen ve Bodrum bayisi tarafından satılan votka ve Rakı7'nin bulunduğunu söyleyen Karaman, Tarım ve Köyişleri Bakanlığının inceleme sonuçları bitmeden 'Rakı7''nin basında çıkan haberlerde sakıncalılar listesine alındığından yakındı.
     Tarım ve Köyişleri Bakanlığının açıklamasının ardından ''Rakı7''nin aklandığını ifade eden Karaman, ''Bu olaydan aklandık ancak marka imajımız zedelendi. Henüz 3 yıldır üretimde olan şirketimiz çok ortaklı bir yapıya sahip. 3 yıllık üretimimiz boyunca bu tür kaçak ve sakıncalı içkilerin Türkiye'de satışının karşısında olduk. Çünkü kaçak içki satışının Türkiye'nin imajına ve turizme vuracağı ağır darbenin farkındaydık'' diye konuştu.
     ÖTV'nin yüksek olması ve denetim mekanizmalarının yetersiz olmasının kaçak içkiye olan rağbeti arttırdığını vurgulayan Karaman, şunları söyledi:
     ''Hepimize görev düşünüyor. Çünkü bu ülke hepimizin. Biz üreticileri olarak bunun savaşını veriyoruz. Basın da yaptığı haberlerle bu savaşı veriyor. Tüketicilerde artık bu noktada duyarlı olmalı. Kaçak alkolü buluyorlar, içine aroma yerleştiriyorlar, ilkel şartlarda dolduruyorlar. Bunun pazarlamadaki alt ayakları sayesinde satışı gerçekleştiriyorlar. Fiyat faktörü bu noktada çok önemli çünkü ucuz alkolü herkes tercih ediyor. Herşey dahil sisteminde ucuz alkol cazip geliyor. Otel, bar, gece kulüplerinde bu tür alkoller ciddi şekilde satılıyor.''
     Şirket olarak her ay denetimden geçtiklerini anlatan Karaman, ''Bu fabrikada üretilen her şey şişelenmeden önce ve şişelendikten sonra labaratuvarda deneniyor. İçerisindeki maddeler tekrar kontrol ediliyor. Satışa sunulmadan şişelenmiş ürünlerin tamamı tekrar laboratuvardan geçiyor ve her paketin örnek numuneleri de numune odasında depolanılıyor'' diye konuştu.
     Tahıldan üretilen etil alkolün, üzümden üretilen sumanın (üzümün damıtılmasıyla elde edilen içki alkolü), rakının ve votkanın aynı çatı altında işlendiği Türkiye'deki tek faal entegre fabrika olduklarını belirten Karaman, şöyle konuştu:
     ''Bu da buğdayın-üzümün satın alınmasından, votka-rakı olarak ambalajlanıp, fabrikadan çıkmasına kadar her aşamanın bizim kontrolümüzde olması demektir. Daima en yüksek kalitede ürünleri üretmek, tüketicilerimizin sağlığını ve güvenliğini korumak, hem resmi hem de kurum içi iş disiplinimiz olarak yükümlüğümüz ve önceliğimizdir. Vergi yükü dikkate alındığında belirli bir fiyat altındaki ucuz ve menşei bilinmeyen ürünlerin yasal yollardan satışı mümkün değildir. Bu nedenle tüketicilerin ürün satın alma aşamasında çok dikkatli olmaları çok önemlidir.''

Ekleme Tarihi
05.06.2011
Ekleyen Kişi
Mert KÖKER


Link: Aklandık ama imajımız zedelendi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız