Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 21 Eylül 2025 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Anadolu tarım kontrol şirketi arasında sertifikasyon sözleşmesi imzalandı   IcerikbannerUrl

BİLECİK (İHA) - Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Sebze Üreticileri Birliği ile Anadolu Tarım Kontrol Sertifikasyon Hizmetleri Limited Şirketi arasında, balkabağı, bezelye ve yeşil fasulye ürünlerinin sertifikalanması için sözleşme imzalandı.

Sebze Üreticileri Birliği danışması Orhan Karalar, imza töreninde yaptığı konuşmada, bu yıl bezelye, balkabağı ve yeşil fasulye olmak üzere 3 ürünün sertifikalandığını söyledi. Birçok firmayla görüştüklerini fakat aralarından en iyi teklifi veren firma ile sözleşme imzaladıklarını kaydeden Karalar, "Bu sene bölgemizdeki üreticilerle yaptığımız görüşmelerde, bezelye, balkabağı ve yeşil fasulyenin sertifikalanması konusunda karar aldık. Bu konuda çeşitli firmalarla görüşmemizin ardından ey iyi teklifi veren Anadolu Tarım Kontrol Sertifikasyon Hizmetleri Limited Şirketi ile fiyatta ve belgelendirme konusunda anlaştık. Geçen sene 382 dekar alanda 18 çiftçiyle yapmış olduğumuz balkabağı belgelendirmesini, bu yıl 2 çiftçimizle yaklaşık 250 dekar alanda gerçekleştireceğiz. Bezelyeyi 40 dekar alanda yapacağız. Bu sene ilk defa taze fasulye üretimi yapacağız. Yani taze fasulyeyi ilk defa sertifikalı üreteceğiz. Bu sene yöremizin kamber biberinin deneme üretimini yapacağız" dedi.

Kanser hastalıklarının, genetik değişikliklerin ön plana çıkması ve otizmin artmasının nedeninin, sağlıksız beslenme olduğunu ve bu yüzden sertifikalı ürünleri sağlık açısından önem arz ettiğini ifade eden Karalar, "Sertifikasyondaki amacımız, üretimden hasada kadar geçen süre içerisinde gübreleme ve ilaçlama konularında insan sağlığını tehdit etmeyen uluslararası standartlarda üretim yapmak. İnsan merkezli çalıştığımız için insanların sağlığı bizim için birinci öncelik. Sertifikasyonda, ilk etapta toprak ve su tahlilleri ile çevre kontrolleri yapılıyor. Bundan sonra üretim o bölgeye uygunsa, üretime geçiliyor. Ürün yetiştiksen sonra laboratuar analizleri yapılıyor. Burada kalıncıya rastlanmazsa, sertifikayı almaya hak kazanılıyor" şeklinde konuştu.

Birlik Danışmanı Karalar'ın konuşmasının ardından, Anadolu Tarım Kontrol Sertifikasyon Hizmetleri Limited Şirketi Müdürü Mehmet Çağrı Ak ile 1 yıllık sözleşme imzalandı.

Ekleme Tarihi
05.06.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Anadolu tarım kontrol şirketi arasında sertifikasyon sözleşmesi imzalandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız