Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Antalya İhracatçı Birliklerinden 

Antalya'da yılın beş aylık döneminde tekstil, yaş meyve sebze ve süs bitkileri ile kesme çiçek ve kombine ihracat miktarı yarım milyar dolara yaklaştı. 

 
Aa muhabirinin Antalya İhracatçı Birliklerinden (AİB) edindiği bilgiye göre, yılın beş aylık döneminde Antalya'dan gerçekleştirilen tekstil ve ham maddeleri, yaş meyve ve sebze ihracatı ile süs bitkileri ve kesme çiçek ile kombineden oluşan toplam ihracatta geçen yılın aynı dönemine göre az miktarda artış meydana geldi ve toplam ihracat 477 milyon 825 bin 544 Dolar olarak gerçekleşti. 
 
Antalya'dan 50'ye yakın ülkeye yapılan tekstil ve ham madde ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 72, 3 artarak, 54 milyon 108 bin 842 dolara çıktı. Kış döneminde Avrupa'da aşırı soğukların olması ve tüketimin talep görmemesi, AB'nin Türk ürünlerine kota uygulaması, Ukrayna'nın Türk ürünlerine yasak koyması, rakip ülkelerin fiyatlarını düşük tutması gibi nedenlerden dolaylı yaş meyve sebze ihracatı yüzde 5, 6 geriledi. Bu dönemde yaş meyve sebze ihracatı 250 milyon 646 bin 492 Dolar oldu. 
 
Antalya'nın en önemli ihracat ürünlerinden olan süs bitkileri ve kesme çiçek ihracatı da yüzde 35, 4 artarak 32 milyon 327 bin 874 Dolar olarak gerçekleşti. Kombine ihracatta ise geçen yıla göre yüzde 9, 2 düşüş gerçekleşti. Kombine ihracatta yılın 5 aylık döneminde 140 milyon 742 bin 335 dolarda kaldı. 
 
AİB yöneticileri, yıl sonunda 2011 yılı hedeflerine ulaşacaklarını bildirdi. (AA)

Ekleme Tarihi
06.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Antalya'dan İhracat




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız