Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Afyonkarahisar Tarım İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş, Şuhut ilçesi Balçıkhisar beldesinde organik bağ üretimine başlanacağını bildirdi. Erdurmuş, ilde organik tarımın yaygınlaştırılmasına çok önem verdiklerini kaydetti.

 
İl Genel Meclisi toplantısında, meclis üyelerini çalışmalar hakkında bilgilendiren Erdurmuş, organik tarımın yaygınlaştırılıp desteklenmesi projesinde, 2010 yılında Sinanpaşa ilçesi Tazlar ve Kınık bölgelerinde Bakanlıktan sağlanan yaklaşık 100 bin TL ödenekle, 500 dekarlık alanda organik ceviz bahçesi tesis edildiğini bildirdi.
Erdurmuş, bakanlığa teklif ettikleri 2011 yatırımında da Balçıkhisar’da organik bağ üretimi yapılmasının yer aldığını dile getirdi. Erdurmuş, burada da 2011 yılı içerisinde organik bağ üretimine bağlanacağını ifade etti. Erdurmuş, ilde organik buğday üretiminin de 2011 hedefleri içerisinde olduğunu kaydetti.
 
Afyonkarahisar'ın ürettiği katma değerlerle, ülke ekonomisinin Gayri Safi Milli Hasılasına (GSMH) 2 milyon 158 bin liralık bir katma değer sağladığını aktaran Erdurmuş, 2010'da Tarım Bakanlığı’nın çiftçilerden toplam 50 milyon 742 bin liralık doğrudan hibe sağlandığını bildirdi.
Afyon’un, tarım ve hayvancılık şehri olduğunu aktaran Erdurmuş, 536 bin hektar elverişli tarım arazisi, yaklaşık ilin yüzölçümünün yüzde 35'ine tekabül eden oranda tarım ve hayvancılıkla iştigal edildiğini söyledi. Arazi dağılımında parçalı bir arazi yapısı olduğunu dile getiren Erdurmuş, “İlimizde yaklaşık 180 bin hektarlık alanda buğday üretimi yapılmaktadır. 540 bin ton 2010 yılında hasat edilen buğday oranıdır. Yine arpada önemli bir üretim mevcuttur. Öne çıkan diğer bir yönümüz meyveciliktir. İlimizde kiraz ve vişne üretimi yapılmaktadır. Kirazda 37 bin ton, vişnede 43 bin ton üretim yapılmaktadır. 2010 yılında patates üretiminde 410 bin ton üretim sağlanmıştır. Pancarda 699 bin tonluk üretimle 2010 yılında çok yoğun bir üretim sezonu geçirilmiştir.” dedi.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
07.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Şuhut Balçıkhisar'da Organik Bağ Üretilecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız