Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
şarap 

TÜRKİYE ŞARAP ÜRETİCİLERİ DERNEĞİ 2. BAŞKANI TOKAT: ''EGE BÖLGESİ, TÜRKİYE'NİN TOSCANA'SI NEDEN OLMASIN?''

DENİZLİ (A.A) - Türkiye Şarap Üreticileri Derneği 2. Başkanı Yasin Tokat, şarap sektörünün Türk turizminde yeni bir unsur olarak öne çıkabileceğini belirterek, ''Ege Bölgesi, Türkiye'nin Toscana'sı neden olmasın?'' dedi. 

     Tokat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın ''şarap gibi yöresel lezzetlerin vitrinde olacağı butik turizm türünün öne çıkarılması'' yönünde açıklamalarının basında yer aldığını hatırlatarak, şarap üreticileri olarak Günay'ın bu sözlerinin Türk şarapçılığı lehine olumlu gelişmeler sağlayacağına inandıklarını söyledi. 
     Günay'ın dile getirdiği konuyu şarap üreticileri olarak yıllardır arzuladıklarını ifade eden Tokat, ''Avrupa, bu işi çok önemsiyor. Fransa, İtalya, İspanya ve Portekiz'de butik şarapçılık çok önemli bir yer tutuyor. Türk şarapçılığı da son yıllarda büyük mesafe katetti. Artık uluslararası yarışmalardan ödüllerle dönüyoruz. Butik şarapçılık konusunu değerlendirebilirsek çok iyi olur'' dedi. 
     Bakanlığın bu konuda kendilerine yardımcı olmasını ve destek vermesini beklediklerini kaydeden Tokat, bunun yurt dışında tanıtım amaçlı organizasyonlar, bazı ülkelerde bilboardlara afişler konulmasıyla yapılabileceğini belirtti. 
     ''Anadolu'da kaliteli üzümlerden kaliteli şaraplar üretildiği'' ögesinin vurgulanmasıyla Türkiye'nin bu alanda daha iyi konuma gelebileceğine inandıklarını bildiren Tokat, ''Ayrıca seyahat acenteleri, tur rehberleri bu konuda bilgilendirilmeli. Bölgemiz, bağcılık ve şarapçılıkta iyi konumda. Bakanlık ve sektörün ortak çabasıyla çok daha ileriye taşıyabiliriz. Ege Bölgesi, Türkiye'nin Toscana'sı neden olmasın? Bu alanda ayrı bir turizm destinasyonu neden olmasın?'' diye konuştu. 

Ekleme Tarihi
08.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Ege'de butik turizmin öne çıkarılması




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız