Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Erzurum’da organik meyve arıyorlar 

ERZURUM (İHA) - Dünyada organik meyveden direkt sıkma işlemini gerçekleştiren 3 fabrikadan biri olan Elite Naturel yeni organik meyve bahçeleri oluşturmak istiyor.
 
Sadece organik meyveden meyve suyu üretimi yapan Elite Naturel Türk çiftçisi için yeni bir kapı açtı. Kendi alanında dünyada faaliyette bulunan üç şirketten biri olan Elite Naturel ilaç kalıntısı, suni gübre ve hormon kullanılmamış meyve bahçeleri arıyor.
 
Elite Naturel Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Eşmekaya yaptıkları işin organik meyvenin suyunu sıkmak, hiçbir katkı maddesi eklemeden şişelemek olduğunu belirtti. Köy köy gezip organik meyve işini bıkıp usanmadan anlattıklarını belirten Yaşar Eşmekaya “Taze meyve senede bir ay var , biz bu bir ay içinde 12 aylık ihtiyacımızı alıp sıkmak ve depolamak zorundayız. Bu büyük bir yer ve finansman yükü getiriyor tabi ki . Bu sebeple dünyada bu işi kimse yapmak istemiyor . 3 yıl önce dünyada sekiz fabrika vardı bizim gibi çalışan , şimdi ise biz dahil üçe düştü bu sayı. Biz , özellikle çocuklarımız , organik meyve suyu içsin , tarım ilacı ve kimyevi gübre ile yetiştirilmiş meyveler yemesinler diye bu işi yapmaya devam edeceğiz
 
Erzurum’da bizimle çalışabilecek meyve üreticilerine ulaşmak istiyoruz“ dedi.
Organik meyve üretmenin zorlu bir süreç olduğunu ve disiplin gerektirdiğini belirten Elite Naturel Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Eşmekaya “Bizimle çalışan 5 bin çiftçimiz var ancak bu sayıyı artırmak istiyoruz, eğer çiftçimiz organik meyve üretirse biz onlarla sözleşme yapıyoruz ve alım garantisi veriyoruz. Yeni organik meyve üreticileri ile tanışmak ve onlarla sözleşme imzalamak istiyoruz. Bu arada kendi organik meyvelerimizi üretmek üzere uygun tarla arayışımızı da sürdürüyoruz ” diye konuştu.

Ekleme Tarihi
09.06.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Erzurum’da organik meyve arıyorlar




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız