Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Samsat 

Samsat İlçe Tarım Müdürü Erdal Yılmaz, hububat bakliyat hasadı yapılırken, biçerdöver operatörlerinin dane kayıplarının önlenmesi konusunda duyarlı olmalarını istedi. 

Kontrolleri iyi yapılmayan biçerdöverlerin, hasat sırasında dane kayıplarına neden olarak maddi kayıplara neden olduğuna işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti: 
 
"Hasat olgunluğuna erişen arpalarda verimin oldukça iyi, buğday hasadının ise henüz başlamadı. İlkbahar yağışlarının yeterli düzeyde düşmesi verimin yüksek olmasını sağlamış bu da çiftçimizin yüzünü güldürmüştür. İlçe Tarım Müdürlüğümüz tarafından 2011 yılı hububat hasat mevsiminde biçerdöverlerle yapılacak hububat hasadında dane kayıp oranını yüzde 2'nin altına düşürmek için gerekli hazırlıklar yapılmıştır. 
 
2011 yılı biçerdöverle ürün hasadında kontrol hizmetlerinin yürütülmesine ilişkin uygulama talimatı çerçevesinde 2011 yılı hasat döneminde hasat tekniği konusunda yetiştirilmiş ve Valiliğimizce yetkilendirilmiş teknik elemanlar tarafından biçerdöverle hasat sırasında tarla ve biçerdöver kontrolleri yapılmaya başlanmıştır. Çiftçilerimiz ve biçerdöver operatörlerinin de konuya daha duyarlı olması milli servetin kaybını önleyecektir. " (AA)

Ekleme Tarihi
10.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Samsat'ta Biçerdöver Kontrolleri Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız