Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Sinop Tarım İl Müdürlüğünde "Şap hastalığının kontrolü ve mücadelesi" konulu toplantı düzenlendi. 

 
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Şap Enstitüsü'nden gelen uzmanlar, Sinop il ve ilçelerinde görev yapan veterinerleri şap hastalığı konusunda bilgilendirdi. 
 
Toplantının açılışında konuşan Tarım İl Müdürü Mücahit Yeşil, hayvancılıkta şap hastalığı konusunun büyük önem taşıdığını belirtti. 
 
Hastalığın 2010 yılına ekonomik olarak ülkeye büyük kayıplara sebebiyet verdiğine dikkati çeken Yeşil, şunları kaydetti: 
 
"Şap hastalığına neden olan bakteri kontrolü mümkün olmayan ve sınır tanımayan bir yapıya sahip olduğu için üzerinde özenle ve dikkatle durulması gereken bir konu. Geçen yıl bölgemizde de büyük oranda etkili oldu. Tüm imkanlarımızı bu konuya ayırmak zorunda kaldık. Özellikle kurban bayramında bölgemizdeki ekonomik hayvan hareketliliğini büyük oranda etkiledi. " 
 
Şapla mücadele konusunda çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade eden Yeşil, şöyle devam etti: 
 
"2011 yılı hayvan hastalıkları ve zararları ile mücadele programı çerçevesinde 15 Şubat-15 Mayıs arasında ilimiz genelinde yürütülen şap aşılaması kampanyası tamamlandı. İlimizde ilkbahar döneminde 75 bin 500 adet büyükbaş hayvan, 77 bin 594 adet küçükbaş hayvan aşılandı. Arkadaşlarımıza bu konuda teşekkür ediyorum. Şap hastalığı dünyada halledilmiş durumda. Fakat ülkemizde hala bu konunun konuşuluyor olmasının ezikliğini hissediyorum. Dünya bu konuyu halletmiş ise bizim de bunu halletmemiz gerekmektedir. Çözüm için gerekli yeteneğe sahip olduğumuzu düşünüyorum. " 
 
Yeşil'in konuşmasının ardından Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Şap Enstitüsü'nden gelen veteriner uzmanlar Can Çokçalışkan ve Elif Dağdeviren şap hastalığının kontrol ve mücadelesi konusunda veteriner hekimleri bilgilendirdi. (AA)

Ekleme Tarihi
10.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Sinop Tarım İl Müdürlüğü Çalışmaları




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız