Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

TÜRKİYE'NİN ÇİN'E FINDIK İHRACATI -FINDIK TANITIM GRUBU BAŞKANI GÜRSOY: -''SABIR VE AZİMLE FAALİYET YÜRÜTTÜĞÜMÜZ ÜLKELERDEN BİRİSİ OLAN ÇİN'DEKİ İHRACAT ARTIŞININ BİR ÖNCEKİ DÖNEME GÖRE YÜZDE 100'E ULAŞMASINI SAĞLADIK''
 
GİRESUN (A.A) - Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı Karadeniz İhracatçı Birlikleri (KİB) Koordinatör Başkanı ve Fındık Tanıtım Grubu (FTG) Başkanı Dursun Oğuz Gürsoy, sabır ve azimle faaliyet yürüttükleri ülkelerden birisi olan Çin'deki ihracat artışının bir önceki döneme göre yüzde 100'e ulaşmasını sağladıklarını bildirdi.
 
     Gürsoy, yaptığı açıklamada, FTG'nin Çin'de yürüttüğü reklam ve tanıtım faaliyetlerinin meyvelerini vermeye başladığını belirtti.
     Gürsoy, FTG'nin hedef ülkeleri arasında yer alan ve 2001 yılından bu yana fındık tüketiminin artırılması amacıyla yürütülen çalışmaları büyük bir sabırla izlediklerini ve gelinen noktanın memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Gürsoy, ''Damak zevkinin değiştirilmesi ve alışkanlık sağlanması gerekliydi. Başarının zaman alacağı bilinci içerisinde hareket etmemizin semeresini görüyoruz. Sabır ve azimle faaliyet yürüttüğümüz ülkelerden birisi olan Çin'deki ihracat artışının bir önceki döneme göre yüzde 100'e ulaşmasını sağladık'' değerlendirmesinde bulundu.
     Gürsoy, ihracat dönemi başlangıcı olan 2010 yılı Eylül ayından bu yana geçen 9 aylık sürede Çin'e yapılan fındık ihracatının bin 400 ton iç fındık olarak gerçekleştiğini, geçen yıl aynı dönemde yapılan ihracatın 730 ton olduğu dikkate alındığında bu yıl yüzde 100'e varan oranda bir artış yaşandığını vurguladı. Gürsoy, şunları kaydetti:
     ''Bu gelişme çok sevindiricidir. Hong Kong'a yapılan fındık ihracatında da büyük artış yaşanmıştır. Söz konusu 9 aylık dönemde Çin'e yönelik fındık ihracatından elde edilen döviz girdisi de yüzde 100 artış göstermiştir. Geçen dönemde 4 milyon 750 bin dolar elde edilmişken bu dönemde döviz girdisi 9 milyon 445 bin dolara yükselmiştir. Çin'de elde edilen bu başarı üzerine cesaretlendik ve gelecek yıllarda en büyük fındık alıcısı olması beklenen ülkede yapılacak faaliyetler için ayrılacak reklam bütçesini de önümüzdeki dönemde yüzde 100 artıracağız.'' 

Ekleme Tarihi
10.06.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Türkiye'nin çin'e fındık ihracatı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız