Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
tsüab 

EHEC SALGINI... -TSÜAB YÖNETİM KURULU BAŞKANI AYGUN: ''TÜRKİYE'Yİ TEHDİT EDER HİÇBİR OLGU, OLAY, YA DA MÜNFERİT BİR HADİSE KAYDEDİLMEMİŞTİR''
 
ANKARA (A.A) - Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Altbirliği (TSÜAB) Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Özcan Aygun, son iki hafta içerisinde Avrupa'yı vuran Entero Hemorajik Escherichia Coli (EHEC) bakterisi ile ilgili, ''Hali hazırda Türkiye'yi tehdit eder hiçbir olgu, olay, ya da münferit bir hadise kaydedilmemiştir'' dedi.
 
     Aygun yaptığı yazılı açıklamada, EHEC bakterisinin neden olduğu ölümlerin devam etmekte olduğunu müşahede ettiklerini, salgınının kökeni konusunda değişik görüşler ileri sürüldüğünü ve bu bakteriyel hastalık sonucunda özellikle yaş sebze piyasalarında dalgalanmalar yaşandığını belirtti.
     EHEC konusu hakkında araştırma yapılmadan, basın yolu ile açıklamalara dikkat çeken Aygun, ''Avrupa'dan yapılmakta olan taze sebze ithalatının durdurulması gibi asılsız, beyan ve değerlendirmelerin, konu hakkında araştırma yapılmadan gümrük kapılarının denetimsizliğinden şikayet olunmuştur'' dedi.
     ''Belki EHEC bakterisi dünya gündeminin ve basınının yeni lokomotifi olacaktır'' diyen Aygun açıklamasında şunları kaydetti:
     ''Belki bazı ilaç devleri stoklarında rastlantı olarak EHEC ile ilgili ilaç ta depolamıştır. Bunlar gittikçe korkutucu bir hal alan dünya gündemini işgal eder mahiyette de olabilir. Olay dünyaya kitle hipnozu ve korku imparatorluğu tarafından pompaj yapılmaktadır. Konuyla ilgili ya da ilgisiz ama hiçbir Türkiye gerçeğine dayanmayan ayaküstü açıklamalar gerek yurt tüketicisini gerekse üreticisini zor duruma düşürme istikametine doğru seyir izlemeye başlamıştır. Bu hadise başta yurt içi olmak üzere ve yurt dışı piyasaları da olumsuz etkileme temayülü göstermektedir.
     İthal edilmiş ürün olma endişesi ile yurt içi pazarlarda özellikle salatalığa talebin düştüğü, bunun ise doğal olarak üreticileri olumsuz etkilemeye başladığı haberleri alınmaktadır. İlgili kurumlarla üniversitelerimiz ile konu üzerinde yaptığımız görüşmelerde olayı takip ettiklerini bizimle paylaşmaktadırlar.''
     İstemeden de olsa söz konusu bakteri nedeniyle meydana gelen ölümlerin, Türkiye açısından ihracat potansiyelinin artması için şans olarak değerlendirildiğini belirten Aygun, sadece Rusya'ya değil, öncelikle Türk halkına ve akabinde tüm dünya insanlığına, taze ve temiz ürünler sunulması gerektiğini ifade etti. 

Ekleme Tarihi
11.06.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: EHEC salgını....




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız