Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Ertuğrul Anbar 

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne bağlı Ceylanpınar Tarım İşletmesinde sertifikalı tohumluk üretim kapasitesi yüzde elli artırıldı. 

 
Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürü Ertuğrul Anbar, 1 Milyon 761 dekarlık arazi varlığıyla Türkiye'nin en büyük tarım İşletmesi olan Ceylanpınar'daki işletmenin bölgenin en iyi ve kaliteli sertifikalı tohumluk ihtiyacının karşılanması için ciddi yatırımlar yaptığını belirtti. 
 
Bu kapsamda Türk ve Alman şirketlerinin ortak üretimi olan tohum eleme ve temizleme tesisinin faaliyete başladığını ifade eden Anbar, yeni tesisin saatte ortalama 20 ton tohumluk üretebildiğini söyledi. 
 
Daha önce saatte 48 ton tohumluk üretme kapasitesine sahip olan tesisin bu sayede saatteki üretimini 68 tona çıkardığına işaret eden Anbar, şunları kaydetti: 
 
"Yeni tesis yaklaşık 2 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. Sertifikalı tohumluk alanında TİGEM öncü kuruluş olmaya devam edecektir. Özellikle 2 yıldan bu yana yapılan ciddi yatırımlar çerçevesinde gerek sulama sistemleri, gerekse mekanizasyon alanında öncü olmaya devam etmek için bazı düzenlemeler yapmak gerekiyordu. Bu kapsamda yeni tesis kurduk. Ceylanpınar Tarım İşletmesinde sertifikalı tohumluk üretim kapasitesi yüzde elli artırıldı. Bu durum sektördeki liderliğimizi daha da etkin hale getirecektir. " (AA)

Ekleme Tarihi
12.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Ceylanpınar Tarım İşletmesinde Sertifikalı Tohum Üretimi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız