Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Otlatma amacıyla iyileştirilen Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine bağlı Çiğdem köyündeki meranın açılışı 16 Haziranda yapılacak.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan meraların geliştirilmesi ve ıslah edilmesi çalışmaları kapsamında, 5 yıllık bir programla gübreleme, tohum ekimi ve fidan alımı gibi işlemler yapılarak otlatma amacıyla iyileştirilen Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine bağlı Çiğdem köyündeki meranın açılışı 16 Haziranda yapılacak. Tarım İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Tarım Bakanlığı Mera Islah Projesi uygulama kriterleri doğrultusunda Mera Komisyonu, Mera Teknik Ekipleri ve Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü elemanlarının incelemeleri sonucu, Çiğdem köyünde toplam 3 bin 666 dekar mera alanı ıslah programına alındı. 
 
Proje ile 5 yıllık bir program çerçevesinde gübreleme ve "Anızlı Münavebe ile Dinlendirerek Otlatma Sistemi" uygulanarak, mevcut meranın "Orta Mera" sınıfından "İyi Mera" sınıfına iyileştirilmesi ve köyün yem bitkisi ekim alışkanlığının kazandırılmasıyla mevcut hayvan varlığına yetecek kaba yemin üretilmesi hedeflendi. Proje çerçevesinde ilkbahar ve sonbahar aylarında olmak üzere yılda iki kez gübreleme yapılarak, bugüne kadar toplam 156 ton gübre atıldı. Gübre, tohum ve fidan gibi malzeme alımları için ise toplam 112 bin 352 TL mera ödeneğinden harcama yapıldı. İyileştirilen Çiğdem köyündeki meranın açılışı 16 Haziran'da yapılacak. (AA)

Ekleme Tarihi
12.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Hacıbektaş'a Mera




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız