Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz 

ORDU ÜNİVERSİTESİ (ODÜ) ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. KARADENİZ: -''FINDIK REKOLTESİNİ BELİRLEMEK İÇİN DAHA ÇOK ERKEN, HALA HAZIR YENİ DOĞAN ÇOTANAKLARI DALLARDA GÖRMEK MÜMKÜN. BU ÇOTANAKLARIN NE OLACAĞINI BEKLEMEK LAZIM''

ORDU (A.A) - Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, fındık rekoltesini belirlemek için henüz çok erken olduğunu söyleyerek, ''Hala hazır yeni doğan çotanakları dallarda görmek mümkün bu çotanakların ne olacağını beklemek lazım'' dedi. 

     Karadaniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni sezon öncesi fındık rekoltesi ile ilgili çeşitli açıklamaların olduğunu ve yapılan açıklamalarda rakamlarda verilerek fındığın bu sezon az olacağının belirtildiğini söyledi. 
     Asıl rekoltenin temmuz ayının ilk haftasının belirlenebileceğini ifade eden Karadeniz, şunları söyledi: 
     ''Bu yıl havalar istenildiği gibi gitmediği için herkes fındığın yüzde 40'lara varan oranlarda daha düşük olacağını söylüyor. Bu bana göre çok yanlıştır. Çünkü hala hazır dallarda yeni çotanakların doğduğunu görüyoruz. Bu çotanakların döllenip döllenmeyeceğini ya da tozlanıp tozlanmayacağını beklemek lazım. Bu yeni çotanaklar fındığı da dönüşebilir ya da dönüşmeyebilir. Bu nedenle şimdi yapılan tahminler herkesi yanıltır. Biraz daha beklemek lazım. Şu anda yapılan rekolte tahminleri ilerleyen günlerde ciddi oranlarda değişebilir.'' 
     Karadeniz, rekolte tespiti için çalışmalar yürüttüklerini ve bu çalışmanın sonucunu kamuoyu ile paylaşacaklarını da sözlerine ekledi. 

Ekleme Tarihi
12.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Fındık rekoltesini belirlemek için henüz çok erken




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız