Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 17 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
beyaz et 

Türk Beyaz Et Sektörü İran'ı Hedef Pazar Seçti.

 

İran'da Beyaz Et Sektörü İki Tanıtım Grubu İle Birlikte Çifte Tanıtım Yaptı 

İran'da Hem Balığımız, Hem Tavuğumuz Görücüye Çıktı 

Türk dizilerinin büyük beğeniyle izlendiği İran'da, Türk ürünlerine ilgi çığ gibi artıyor. İran'ın Başkenti Tahran'da 6-9 Haziran 2011 tarihlerinde 18. kez düzenlenen, İran Food, Beverages&Hospitality Trade Fair (Gıda, İçecek ve Konukseverlik Fuarı)'na katılan Su Ürünleri Tanıtım Grubu ve Kanatlı Tanıtım Grubu fuarın gözdesi oldu. Türk balığı, tavuğu ve yumurtası İranlı tüketicilerden tam not aldı. 

Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, sektör olarak iki tanıtım grubunun İran Food, Beverages&Hospitality Trade Fair (Gıda, İçecek ve Konukseverlik Fuarı)'na ilk kez katıldıklarını iki tanıtım grubunun fuara birlikte katılarak çok büyük bir sinerji oluşturduğunu, İran ile Türkiye'nin dış ticaretinin 2011 yılında yüzde 70 seviyesinde artış gösterdiğini, İran'da Türk ürünlerine olan büyük sempatiyi Türk beyaz et sektörü olarak ticari bağlantılarla taçlandırmak istediklerini söyledi. 

İran'da Türk dizilerinin büyük beğeniyle izlendiğini belirten Kızıltan, "Türklere çok sıcak davranıyorlar, İran ile Türkiye arasında ticari ilişkilerin artmasını çok istiyorlar. Türk dizileri İranlıları ekrana kilitlemiş durumda, Türk dizilerinde gördükleri her ürünü talep ediyorlar. İran'da alabalık çok biliniyor ve tüketiliyor. Levrek ve çipura çok bilinmiyor, fuar süresince çok sayıda İranlı levrek ve çipura ile ilgili bilgiler aldı, İranlılar, levrek ve çipurayı tüketmek istediklerini ifade ettiler" diye konuştu. 

YÜZDE 30 VERGİYİ DÜŞÜRMEK İÇİN ÇALIŞILACAK 

İran'da balık ithalatına yüzde 30 vergi olduğuna işaret eden Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, iki ülke arasında yapılacak resmi görüşmelerle bu verginin aşağı çekilmesi konusunda girişimlerinin olacağını, vergiyi Türk ihracatçısının fiyat tutturabilecek seviyeye çekebildikleri takdirde İran'ın Türk su ürünleri sektörü açısından çok önemli ve büyük bir pazar konumuna geleceğini kaydetti. 

İran Food, Beverages&Hospitality Trade Fair (Gıda, İçecek ve Konukseverlik Fuarı)'nın hızla büyüyen bir fuar olduğunu ve bu yıl 32 ülkeden bin 331 katılımcının yer aldığını anlatan İşliel, "Türkiye fuara milli katılım organizasyonu ile iştirak eden 8 ülke arasında yer aldı. İran'da Türk tavuğu ve yumurtası da büyük ilgiyle karşılandı" diye konuştu. 

İran Food, Beverages&Hospitality Trade Fair (Gıda, İçecek ve Konukseverlik Fuarı)'na Su Ürünleri Tanıtım Grubu adına, Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, STG Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Bağcı ve Ege İhracatçı Birlikleri Uzmanı Gökay Çelikli katılırken, Kanatlı Tanıtım Grubu adına, KTG Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı C. Cahit Pekin ve KTG Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Ekiz katıldı. 

 

 

haberler.com

 

Ekleme Tarihi
12.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Türk Dizileri İran’da Türk Balığının ve Tavuğunun Tüketimini Arttırdı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız