Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkan Özer Türer, 2010 anaç hayvan desteklemelerini ve süt ödemelerini aylık yaptıklarını belirtti.

Geçmiş dönemlerde süt ödemelerinin iki aşamalı olduğunu hatırlatan Türer, "Ödemeyi önceden alanlar, sütünü diğer üyelerden daha düşük fiyata satardı. Normal ödeme almanız için sezonu sonunu beklerdiniz. İzmir Birliği olarak uyguladığımız soğuk zincir projesiyle hem yetiştiricinin ürünü değer kazandı hem de avansa dayalı ilkel finans sisteminin kökten değişmesi için ilk adımı attık. Yetiştiricinin finans ihtiyacını, Ziraat Bankası ile yaptığımız protokolle karşılıyoruz. Aldığı süt avans kredisini birliğe döktüğü sütle ödüyor ama fiyat değişmiyor. Birliğe süt döken üyeler, ücretlerini devlet memuru gibi aylık alıyor." dedi.

Birlik Başkanı Türer, anaç hayvan destekleri ve nisan ayı süt ödemelerinin birlikte yapıldığını kaydederek, "İzmirli koyun keçi yetiştiricilerinin devlet desteğiyle buluşması için yoğun çaba harcıyoruz. Yetiştiricinin başvurması beklemiyor, köy köy dolaşıp neler yapılması gerektiğini anlatıyoruz. Üye sayımız, iki yılda 159'dan 5 bin 700'ye yükseldi. Şu anda İzmir'de bulunan küçükbaş hayvanların yüzde 90'ını kayıt altında. Bu yılki hedefimiz ise tamamını kayıt altına alabilecek altyapıyı kurmak, devletle yetiştirici arasında köprü olmak." şeklinde konuştu. Türer, her iki ödemenin üyelerinin banka hesaplarına yapıldığını, olmayanlara ise Ziraat Bankası TOBİ Şubesi'nde yeni hesap açıldığını kaydetti.

Ekleme Tarihi
13.06.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Türer: Süt ödemelerini aylık yapıyoruz




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız