Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tigem tohumlukta kapasiteyi arttırdı 

ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa'nın Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğü yeni kurduğu modern tohum hazırlama tesisi ile tohumluk üretim kapasitesini yüzde elli artırdı.

Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürü Ertuğrul Anbar, 1 milyon 761 dekarlık arazi varlığıyla Türkiye'nin en büyük tarım işletmesi olan Ceylanpınar İşletmesi'nde, bölgenin en iyi ve kaliteli sertifikalı tohumluk ihtiyacının karşılanması için ciddi yatırımların yapıldığını ifade etti. Türk TETA ve Alman PETKUS firmalarının ortak yapımı olan tohum eleme ve temizleme tesisinin faaliyete başladığını söyleyen Ertuğrul Anbar, yeni tesisin saatte ortalama 20 ton tohumluk ürettiğini söyledi. Ceylanpınar Tarımİşletmesi'nin 48 ton/saat olan tohumluk üretiminin yeni tesisten sonra 68 Ton/saate çıktığını belirten Ertuğrul Anbar, yeni tesisin yaklaşık 2 ay gibi kısa bir sürede tamamlandığını belirtti.

 

TİGEM Ceylanpınar İşletmesi Müdürü Ertuğrul Anbar, sertifikalı tohumluk alanında TİGEM'in öncü kuruluş olmaya devam ettiğini dile getirerek, "Arazi varlığıyla Türkiye'nin en büyük işletmesi olan Ceylanpınar İşletmesi sertifikalı tohumluk konusunda her zaman öncü olmuştur. Son 2 yıldır yapılan ciddi yatırımlar çerçevesinde; gerek sulama sistemi gerekse mekanizasyon alanında öncü olmaya devam etmek için 48 ton/saat olan sertifikalı tohumluk üretimini, yeni yapılan tesisle 68 ton/saate çıkardık. Bu kapsamda

yine yatırımlar çerçevesinde 15 bin ton kapasiteli tahıl silolarının yanı sıra, son teknoloji olan sertifikalı tohumluk için kullanılan sıfır hatayla işleyen renk ayırıcı sistemini de kullanıyoruz." dedi.

Yeni tesisin kurulması işini alan Alman PETKUS firmasından Makine Mühendisi Burkhard Issbruecker ise, teknolojinin son imkanlarını kullandıklarını ifade ederek, iki aylık çalışmalarında kendilerine yardımcı olan Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürü Ertuğrul Anbar'a teşekkür etti.

Ekleme Tarihi
13.06.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Tigem tohumlukta kapasiteyi arttırdı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız