Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) 

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Birleşmiş Milletler (BM) ve Batı Akdeniz Tarım Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (BATEM) ile bölgede 'tohumculuk' sektöründe detaylı kümelenme çalışması başlattı.

 
Bir grup firmanın, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, kalkınma ajansları gibi kurumlar ile birlikte oluşturduğu ve her bir firmanın rekabetçiliğini artıran gruplar olarak tanımlandığı kümelenme çalışmasında, sektörde taraflar arasında güven ve işbirliğine dayanan, alıcı ile tedarikçi ilişkilerinin geliştirilmesi, ortak teknoloji, ortak alıcı ve dağıtım kanalları kullanımı ile ortak işgücü havuzlarının birarada oluşturulması hedefleniyor. 
 
Görevleri arasında 'kümelenme potansiyeli olan sektörleri tespit etmek, kümelenme girişimlerinin başlamasına destek olmak ve başlatmak, kümelenme potansiyeli olan sektörlerde ulusal ve uluslararası işbirliği ağları oluşturmak, kümelenmenin gelişimini ve başarılı olmasını çeşitli araçlarla desteklemek' bulunan BAKA, sektörün firmaları ile toplantılarına başladı. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından yürütülmekte olan "Herkes İçin İnsana Yakışır İş: Ulusal Gençlik İstihdam Programı ve Antalya Pilot Uygulaması Projesi" kapsamındaki çalışmayla Antalya'da kümelenme uygulanabilecek sektörler 'iklimlendirme', 'işlenmiş gıda', 'tohumculuk', 'kesme çiçek', 'emeklilik turizmi', 'yapı malzemeleri ve hırdavat', 'kongre turizmi', 'tıbbi ve aromatik bitkiler', 'lüks yat imalatı' ve 'güneş enerjisi' olarak belirlendi. Sektör paydaşlarıyla değerlendirme toplantıları sonrasında Batı Akdeniz'de ilk kümelenme çalışmaları için 'tohumculuk', 'güneş enerjisi' ve 'sağlık' sektörleri tespit edildi. 
 
KAMU VE ÖZEL KURULUŞLARLA TOPLANTI 
 
BAKA, Birleşmiş Milletler (BM) ve BATEM ile birlikte ilk olarak tohumculuk sektöründe kümelenme çalışmasına başladı. BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi uzmanı Seyitcan Altınkaynak ile BATEM'den Ramazan Özalp ve UNDP'den Gonca Uygur ile Tibet Seyhan'ın katıldığı çalışmada, tohumculuk sektöründe söz sahibi kamu ve özel kuruluşlarla kümelenme çalışması süresince düzenlenecek olan toplantıların bir kısmı gerçekleştirildi. Antalya Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin ve Ziraat Odası Başkanı Vahap Tuncer'in yanısıra Nadide Tarım, Bircan Tarım, Grow Fide ile Ayer firmalarıyla görüşmeler gerçekleştirildi. 
 
Üretkenliğin artması, yenilikçiliğin özendirilerek rekabet avantajı kazandırılması, bilgiye, teknolojiye, üretimde deneyimli işletmelere erişmede kolaylık sağlanması da hedeflenen BAKA'nın koordinasyonunda UNDP ve BATEM ile birlikte yürütülmekte olan kümelenme çalışmasında, sektörün mevcut durumunu analiz için firmalar ve sivil toplum örgütleri, kamu kuruluşları ve Üniversite ile yaklaşık 20 toplantı yapılması planlanıyor. Yapılan bire bir görüşmelerde, hem sektörün durumu analiz ediliyor, hem de yapılacak çalışmalar hakkında firmalara bilgi aktarılırken, tohumculuk kümelenme saha çalışmasının bu ay tamamlanması hedefleniyor. 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
13.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: BAKA Tohumculukta Kümelenme Çalışması Başlattı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız