Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Türk şarapları platformu ilk kez Fransa’da 

Türk şarapları bu kez de Fransızlar’ı kendine hayran bırakacak. Wines of Turkey (WOT), ilk kez katılacağı Vinexpo Uluslararası Şarap Fuarı’nda Türk şaraplarını dünyaya tanıtmak için Doluca, Kavaklıdere ve Vinkara ile birlikte bir adım daha atacak. 
 
 
Wines of Turkey, Türk şaraplarının tanıtımı için çalışmalarına devam ediyor. Fransa’nın Bordeaux kentinde düzenlecek olan Vinexpo Uluslararası Şarap Fuarı, 19 – 23 Haziran 2011 tarihlerinde bütün dünyada adından söz ettiren Türk şaraplarını ağırlayacak. 
 
Wines of Turkey, fuarın ilk gününde çok önemli bir isimle açılış yapacak. 2010 yılında Avrupa’nın En İyi Sommelier’si seçilen Paolo Basso, özel bir salonda Türk şarapları ile ilgili eğitim verecek. Eğitimin yanı sıra yapılacak tadımda Doluca, Kavaklıdere ve Vinkara’nın dışında Kayra ve Vinoluş şarapları da yer alacak. Fuarın ikinci gününde Fransız Master Sommelier Annie Crouzet, WOT standından tadım yaptıracak. Avrupa Sommelier Yarışması 2008 Birincisi ve dünyanın önde gelen restoranlarından The Fat Duck’ın Sommelier’si İsa Bal Fransa’da da WOT’u yalnız bırakmayacak. Bal, fuarın üçüncü gününde stanttan ziyaretçilere Türk şaraplarını anlatacak. Fuarın dördüncü günü Annie Crouzet bir kez daha stantta olacak. Aynı gün öğleden sonra da ziyaretçiler, Fransa’nın 2010 yılında en iyi sommelier’si seçilen ve içerisinde 3 yıldızlı Michelin restoranının da bulunduğu Bernard Loiseau grubununun Master Sommelier’si Eric Goettellman’ın ağzından Türk şaraplarını dinleyecek. 
 
Wines of Turkey Direktörü Taner Öğütoğlu, fuara ilk kez katıldıkları için büyük önem taşıdığını, Türk şaraplarını en iyi şekilde temsil etmek ve tanıtmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Öğütoğlu sözlerine şöyle devam etti: “WOT Platformu olarak şarap sektöründe birlikte çalışılabileceğini gösterdik. Yapılan başarılı etkinlikler neticesinde Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın dikkatini çektik ve ihracata yönelik devlet desteklerinden sektör faydalanmaya başlayacak. Diğer tarafta Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte çalışmalarımız başladı. Şarap sektörünün ülkemizin tanıtımında çok önemli bir yeri var. Sektör temsilcileri de bu görevi layıkıyla yapabileceklerini geçtiğimiz yıl içinde gösterdiler. Ayrıca Türk mutfağının şarapla birlikte tanıtılması bu sinerjinin yaratılması gerekiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere ilgili tüm STK’lar ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Vinexpo Fuarı da şarabın başkenti Fransa/Bordeaux’da yapılan dünyanın en prestijli fuarından biri. Türk şarapları olarak bu sene ilk tecrübemiz olacak. Dünyanın en ünlü Türk, Fransız ve İsviçreli Sommelier’leri Türk şaraplarını fuarda tanıtacaklar.”
 
 
 
 
 
 
Bilgi için:
Leo PR/ Nuray Koç
Tel: 0 (212) 373 40 91
GSM:    0 (530) 500 37 26
 

Ekleme Tarihi
13.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Türk şarapları platformu ilk kez Fransa’da




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız