Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Patates üretimi 

- İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE HASTALIK PATATES ÜRETİCİLERİNİ SIKINTIYA DÜŞÜRDÜ
- ÖDEMİŞLİ PATATES ÜRETİCİLERİ, GEÇEN YIL HASTALIK İDDİALARI BU YIL DA YAĞIŞLARIN UZAMASINDAN DOLAYI ZOR ZAMANLAR GEÇİRDİKLERİNİ SÖYLEDİ 
 
İZMİR (İHA) - Geçen yıl hastalık iddiaları bu yıl ise yağışların uzaması nedeniyle Ödemişli patates üreticileri, sıkıntılı zamanlar geçirdiklerini söyledi. 
 
Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaaga; "Bir takım şanssızlıklar nedeniyle sıkıntıya düşen Ödemiş ve çevresindeki çeşitli ürün yetiştiricileri zor zamanlar yaşamaktadır" dedi.
Geçen yıl bahar aylarında uzun sürdüğü iddia edilen yağmur nedeniyle karayanık hastalığına yakalanan patatesin yine ihtişamına geri döneceğini belirten Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa; "Eskiden patates dendiğinde akla gelen ilk yer Ödemiş olurdu. Yaşanan iklim değişiklikleri sonucunda bu yıl yağan yağmurlar, üreticilerimizi etkiledi. Yağmurlar patates köklerinde zararlıların oluşmasına sebep oldu. Halihazırda devam eden yağışlar, patates, karpuz ve salatalık üreticilerini etkiledi. İklim
değişiklikleri Allah'tan gelen bir şey. Yaşanan tüm bu olumsuzluktan dolayı, yetiştirdiğimiz ürünün lezzetine ve hijyeninin sonuna kadar arkasındayız" dedi.
Patates tarlalarında çalışarak geçimini sağlayan işçiler de iklim değişikliği ve söz konusu hastalık iddiaları nedeniyle tatmin edici kazanç elde edemediklerini belirtti. Her patates söküm zamanında sabahın erken saatlerinde kalkarak yevmiye karşılığında çalışmaya gittiklerini hatırlatan bir işçi, "Fakat ne var ki geçen yıl çıkan hastalık söz konusunun yayılması ile haliyle geçen yılda hiç bir kazanç elde edemedik. Fakat, bu yılda iklim şartlarından meydana gelen patateste ufalma ve köklerindeki bir takım değişiklik yüzünden doğan sıkıntılar bize zor günler yaşatıyor" diye konuştu. 

Ekleme Tarihi
13.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Patates üretimi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız