Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

SEÇİMİN ARDINDAN -TZOB BAŞKANI BAYRAKTAR: -''TARIMSAL ÜRETİMİN VE VERİMLİLİĞİN ARTIRILMASI BU DÖNEMDE İKTİDARIN EN ÖNCELİKLİ GÜNDEMİ OLMALIDIR'' -İNTES GENEL BAŞKANI KOÇOĞLU: -''HERKESİN SİYASETİN ORDİNARYÜSÜ OLAN SAYIN ERDOĞAN'A HAK ETTİĞİ DEĞERİ VERDİĞİNİ VE VERECEĞİNİ UMUYORUM''
 
ANKARA (A.A) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarımsal üretimin ve verimliliğin artırılmasının bu dönemde iktidarın en öncelikli gündemi olmasını istedi.
 
     TZOB Başkanı Bayraktar yaptığı yazılı açıklamada, halkın uygar bir seçim atmosferi sonrasında, büyük bir katılımla yeni Meclisi seçtiğini, Türkiye Cumhuriyeti'nin de bu seçimden daha güçlenerek çıktığını ifade etti. Seçim sonuçlarının Türk tarımı ve çiftçisi için de büyük önem taşıdığına kaydeden Bayraktar şunları kaydetti:
     ''İktidarın çiftçilerimizin talep ve beklentilerini karşılamasını bekliyoruz. Çünkü tarım kesiminin çözüm bekleyen önemli sorunları bulunmaktadır.
     Dünyada, gıda her geçen gün daha da artan bir öneme sahip olmaktadır. Artan nüfus, değişen iklim şartları ve artan tüketim talebi sonucunda gıda maddelerinin fiyatları her geçen gün artmaktadır. Gıda üretiminin temeli de, tarımsal üretimdir. Tarımsal üretimin ve verimliliğin artırılması bu dönemde iktidarın en öncelikli gündemi olmalıdır. Bunun için de çiftçilerimizin etkin ve verimli bir şekilde desteklenmesi önem taşımaktadır. Mutlu, sağlıklı ve bunların doğal sonucu olarak huzurlu bir toplumsal yapı için sorunlarından arındırılmış ve gelecek kaygısı taşımayan bir çiftçi kesimi, yeni dönemin temel hedeflerinden birisi olmalıdır.''
    
     -İNTES GENEL BAŞKANI KOÇOĞLU-
    
     Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Genel Başkanı Şükrü Koçoğlu da, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ''siyasetin ordinaryüsü'' olarak niteledi ve Başbakanın tüm toplumu kucaklayacak Bir Anayasa değişikliğini başaracağına inançlarının tam olduğunu belirtti.
     Vakur bir seçim geçirildiğini ve seçimin de AK Parti ve Başbakan Erdoğan'ın büyük zaferiyle sonuçlandığını belirten Koçoğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     ''İstikrarlı bu yükseliş, iktidar yıpratır sözünün geçerli olmadığının, halkımızın bir kez daha kalkınma ve istikrar demesi de, seçmenin güçlü ve özgür iradesinin ne kadar yanılmaz ve adil olduğunun göstergesi olmuştur. Yüksek enerjisi ve yorulmak bilmeyen çalışmaları ve projeleriyle Sayın Başbakanın elde ettiği bu başarıyı herkesin takdir etmesi gerektiğine inanıyorum.
     Demokrasi tarihimizde bir siyasi parti ilk kez üst üste üçüncü kez seçimden, oylarını rekor düzeyde artırarak çıkmayı başarmıştır. Milletimiz, Sayın Erdoğan'a duyduğu güveni tartışma götürmeyecek bir kararlılıkla belirtmiştir. Seçimden önce ve seçim süresince çok yoğun çalışmak, yapılan hizmetlerin ve toplumun kılcal damarlarına ulaşmanın mükafatı bu sonuçla alınmıştır. Herkesin siyasetin ordinaryüsü olan Sayın Erdoğan'a hak ettiği değeri verdiğini ve vereceğini umuyorum.'' 

Ekleme Tarihi
13.06.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Bayraktar: Tarımsal üretimin ve verimliliğin arttırıması gerekmektedir




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız