Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Şeker-İş Sendikası 

Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, şeker fabrikalarının özelleştirilmesini eleştirerek, "Bundan dolayı Türkiye'nin şeker fabrikalarını özelleştirerek üretimden elini çekmek yerine, bütün gücünü şeker tarımına yöneltmesi gerekmektedir Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, şeker fabrikalarının özelleştirilmesini eleştirerek, "Bundan dolayı Türkiye'nin şeker fabrikalarını özelleştirerek üretimden elini çekmek yerine, bütün gücünü şeker tarımına yöneltmesi gerekmektedir.

Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, şeker fabrikalarının özelleştirilmesini eleştirerek, "Bundan dolayı Türkiye'nin şeker fabrikalarını özelleştirerek üretimden elini çekmek yerine, bütün gücünü şeker tarımına yöneltmesi gerekmektedir Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, şeker fabrikalarının özelleştirilmesini eleştirerek, "Bundan dolayı Türkiye'nin şeker fabrikalarını özelleştirerek üretimden elini çekmek yerine, bütün gücünü şeker tarımına yöneltmesi gerekmektedir. Türkiye'nin bu konuda temel hedefi 2023 yılının yıldız ülkesi olmaktır" dedi. 
 
Gök, yaptığı yazılı açıklamada 12 Haziran milletvekili seçimlerinde vatandaşın hür iradesinin sandığa tecelli ettiğini ifade ederek, bundan sonra siyasilere düşen görevin Türkiye'nin geleceği ve istikrarı adına çatışmanın değil uzlaşı kültürünü çalıştırarak hükümeti ve muhalefetiyle yeni bir Anayasa'nın temellerinin atılması olması gerektiğini ifade etti. 
 
Önümüzdeki dönemde AB'nin reform sürecine bağlı olarak, 21 olan şeker üreticisi ülke sayısının kademeli olarak 6'ya düşürülmesi ve rekabet edemeyecek ülkelerin sektörden çekilmeye zorlanmasının beklendiğini sözlerine ekleyen Gök, Türkiye'nin, AB reformunun tamamlanacağı 2015 yılına kadar maliyetlerini minimize edebildiği, sektöre devlet desteği sağlayabildiği takdirde, şüphesiz şeker üretiminde dünyanın yıldız ülkesi olacağını savundu. Gök, "Çevremizde net şeker ithalatçısı olan Ortadoğu ve Orta Asya ülkelerine olan yakınlığımız Türkiye'nin sektördeki avantajını ön plana çıkarmaktadır. Bundan dolayı Türkiye'nin şeker fabrikalarını özelleştirerek üretimden elini çekmek yerine, bütün gücünü şeker tarımına yöneltmesi gerekmektedir. Türkiye'nin bu konuda temel hedefi 2023 yılının yıldız ülkesi olmaktır" dedi. 
 
Hükümetten beklentilerinin; omurgasını tarlada çalışan şeker pancarı çiftçisinden, fabrikadaki işçisine, nakliyecisine kadar milyonlarca insanın oluşturduğu şeker sektörünün bir an önce Özelleştirme kapsamından çıkarılarak, şeker fabrikalarının pancar üreticisi, işçiler ve kamunun da içinde olduğu yeni bir yapı çerçevesinde şekillendirilmesi olduğunu ifade eden Gök, bugün Özelleştirme sürecinde bulunan sektörün tekrar hayata dönmesi ve sürdürülebilir bir üretimle yaşatılabilmesi için öncelikle sektörün tüm aktörlerinin üzerlerine düşen görevi yerine getirmeleri gerektiğini ifade etti.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
14.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Şeker-İş: Yıldız Ülke Olmak İçin Şeker Fabrikaları Özelleştirilmesin




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız