Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
trips 

Mardin'de 2011 pamuk entegre mücadele çalışmalarına başlandığı belirtildi. 

Mardin İl Tarım Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Bitki Koruma Şubesince yürütülen 2011 pamuk entegre mücadele çalışmalarına başlanacak alanların belirlendiği belirtildi. 
 
Teknik personelin düzenli kontrollü yapacak çalışma alanlarında çiftçilere mücadele teknikleri, mücadele zamanı, yetiştiricilik hataları gibi konularda teknik destek verileceği vurgulanan açıklamada, şu görüşlere yer verildi: 
 
"Pamuk Entegre ekibinin çalıştığı alanlarda Trips zararının yoğunluğuna bağlı olarak ilaçlı mücadeleyi gerekli görerek Trips zararına yönelik ilaç tavsiyesinde bulunuldu. Pamuk üreticilerimiz zamanında yapılan kontrollerle ürün kayıplarını en aza indirmektedir. Bilinçsiz ve gereksiz ilaçlamalardan kaçının. Trips zararlısına karşı en uygun mücadele aşağıdaki tabloda 10. ve 12. gelişme döneminde yapılmalıdır. İlaçlı mücadeleye başvurmadan mutlaka teknik personelimize danışınız. Reçetesiz ilaç kullanmaması gerekir. Mavi boyalı alanlar Trips zararı ve kırmızı boyalı olan bölgede ise Trips nimfi gösterilmektedir. Mücadelede dikkat edilecek hususlardan bazıları şunlardır; doğal düşmanların bu canlıyı baskı altına alabildiği unutulmamalıdır. Çapa işlemini geciktirmeyerek zamanında yapılmalıdır. Zararlı toprakta pupa olduğundan çapalama işlemi ile pupa dönemi zarar görmektedir. Sorunlu arazilerde erken seyreltme yapmayınız zararlı kontrole alındıktan sonra seyreltme işlemine geçiniz. İlk sulamayı zamanından önce yapmayınız ilimizde ilk sulama ortalama pamuk ekiminden 35-40 gün sonra yapılmalıdır. " (AA)

Ekleme Tarihi
15.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Mardin'de 2011 Pamuk Entegre Mücadele Çalışmalarına Başlandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız