Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Ardahan Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım, "Mera anlaşmazlıkların çözümü için bakanlık düzeyinde bir çalışma yapacağız" dedi. 

 
Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında, Ardahan'da yayla döneminin başlamasıyla birlikte mera sorunlarının da beraberinde geldiğini söyledi. 
 
Söz konusu sorunun ülke geneli için geçerli olduğunu dile getiren Yıldırım, 
 
"Bu konuda Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na sunmak amacıyla bir rapor hazırlıyorum. Çünkü bu sorun ülkenin genelini ilgilendiren bir sorundur. Sadece Ardahan için geçerli bir sorun değil" diye konuştu. 
 
Her yayla döneminin başlamasıyla mera anlaşmazlıklarının da yaşandığını ifade eden Yıldırım, meradan dolayı kimsenin burnunun kanamasını istemediklerini belirterek, "Örneğin bugün Çıldır ilçemize bağlı Sabaholdu köylüleri, çevre köylerin meralarını haksız yere kullandıkları iddiasıyla bana geldiler. Amacımız bu dönemlerde böyle anlaşmazlıkların olmamasıdır" şeklinde konuştu. 
 
Mera anlaşmazlıklarını çözüme kavuşturmak için bir rapor hazırladığını anlatan Yıldırım, şunları kaydetti: 
 
"Hazırlanacak olan raporla devletin inisiyatifi ön plana çıkacaktır. Eğer meralar devletin inisiyatifi altındaysa, o zaman devlet o alanda bir çalışma yapması lazım. Söz konusu çalışmayla meraların ıslahı sadece ot verimliğine yönelik olmayacak. Hangi köyün ne kadar hayvanı var, veya hangi köyün ne kadar merası var. Bu şekilde meralar değerlendirilmeli. Tüm bunlar göz önünde bulundurularak ortaya eşit mera kullanımını çıkarmak istiyoruz. Eğer bir köyün merası çok fazla, diğer başka bir köyün merası az ise devlet burada inisiyatifini kullanmalı. Yani mera ne israf olmalı, ne de merası azdır diye kimse mağdur olmalı. " (AA)

Ekleme Tarihi
15.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Mera Anlaşmazlıkları Bakanlıkta Çözülecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız