Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Sigorta Yaptırmayan Üzüm Üreticileri Perişan Oldu 

Türkiye’nin sofralık üzüm ihtiyacının yüzde 70’ini karşılayan Tarsus’ta pazar günü yağan dolu bağlara büyük zarar verdi.

Zararın üzüm bağlarına etkisini yerinde görmek ve mağdurlara geçmiş olsun dileklerinde bulunmak üzere Tarım Kredi Kooperatifleri Mersin Bölge Birliği Müdürü Osman Nuri Okumuş ve Bölge Müdür Yardımcısı Kadir Çimen zarar gören köylere ziyarette bulundu. Merkeze bağlı Tepeköy, Taşçılı, Çiriştepe, Cin, Karadiken ve Dedeler köylerinde etkili olan dolu sebebiyle başta üzüm bağları olmak üzere tahmini bin 500 dekar alanda zarar oluştuğunu ifade eden Tepeköy Muhtarı Cumali Yılmaz, “Tarım Kredi Kooperatifleri son yıllarda sigorta bilincini yerleştirmek için çok eğitim toplantısı yaptı. İkna olup sigorta yapanlar şimdi Tarsim eksperlerini bekliyor. Ancak sigortasız olan çiftçilerimiz ne yapacağız diye bana geliyorlar. Maalesef sigorta yaptırmayan çok çiftçimiz var.” dedi. 

Çiriştepe Köyü Muhtarı Yaşar Can ise “Kışın kahvehanede üretici arkadaşlarımıza sürekli sigortanızı yaptırın dedim. Sigorta afişlerini her yere astılar. Sigorta yaptıranlar şimdi memnun ancak yaptırmayanlar gerçekten çok perişan durumdalar. Ayrıca Tarsim’in bu ÇKS şartını gözden geçirmesi lazım. Ben üzüm üreticisi isem bunu beyan edip sigorta yaptırıp ürünümü güvence altına almalıyım. Mesela benim 30 dönüm ÇKS’li yerim var. Geri kalan 90 dönüm ÇKS’siz pek çok sebepten tapu işini halledemedim. Ama ben bağcıyım, başka işim yok. Tarsim’in beni mağdur etmemesi lazım. Mutlaka bir çözüm yolu olmalıdır”şeklinde konuştu. 
Tarım Kredi Kooperatifleri Mersin Bölge Birliği Müdürü Osman Nuri Okumuş, son yıllarda tarım sigortasının önemini ve yerinin hiçbir şekilde doldurulamayacağını defalarca başta muhtarlar olmak üzere üreticilere anlattıklarını söyledi. Ziyaretler esnasında sigortasız bağları gördükçe üzüldüklerini belirten Okumuş, “ Ancak sigorta yaptıran çiftçilerimiz tesellimiz oldu. Birkaç gün içerisinde Tarsim eksperleri zararlarınızı tespit edecek olup, gerçek zararınızı belirleyeceklerdir. Bu konuda hiçbir tereddütünüz olmasın Tarsim ehil ellerde işini gayet güzel yapmaktadır” dedi.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
15.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Sigorta Yaptırmayan Üzüm Üreticileri Perişan Oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız