Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Erzin 

Hatay'ın Erzin ilçesinde etkili yağışın yol açtığı sel devam ediyor. Selin vurduğu Gökdere Köyündeki verimli tarım arazileri sular altında kaldı. Yeni bir selden endişe eden vatandaşlar geceyi uykusuz geçirdi.
 
Günlerdir devam eden sağanak yağış Erzin'e bağlı Gökdere köyünde sele dönüştü. Sel suları yüzünden köyün iki mahallesini birbirine bağlayan Çarçabuk deresi üzerindeki köprü yıkıldı. Tarım alanlarının zarar gördüğü köyde dere kenarına kurulu evleri su bastı. Sel sularının girdiği evlerde çok sayıda eşya kullanılamaz hale geldi. Dere kenarına kurulu evlerde yaşayan vatandaşlar, belediye ekipleri tarafından tahliye edildi. Ulaşımın sağlandığı köy yolunu da zarara uğratan sel suları etkisini hala sürdürüyor.
Sel felaketiyle mücadele eden Gökdere köyünde içme suyu şebekesi de zarar gördü. Köyde içme suyu ihtiyaçları Erzin Belediyesinin tahsis ettiği su tanklarıyla sağlanıyor. Öte yandan Çarçabuk deresi üzerinde belediye ve kara yolları ekipleri de çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Sel sularının getirdiği tahta parçaları ve bazı maddeler ekiplerce toplanıyor.
Selin vurduğu Gökdere köyünde vatandaşlar geceyi uykusuz geçirdi. Yeni bir sel felaketiyle karşılaşma endişesi yüzünden vatandaşlar gece evlerine giremedi. Selin devam etmesinden korktuklarını söyleyen Gökdere Köyü Muhtarı Salih Börklü, ''Köyümüzde herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır. Maddi hasar görülmektedir ancak bunlarda en kısa zamanda giderilecektir. Halkımız elektrik ve su yönünden şuan için su sıkıntısı çekmemektedir. Belediyeye bağlı ekipler elektrik ve su konusunda köy halkına yardımcı olmaktadır. Vatandaş olarak selin tekrar etmesinden korkuyoruz.'' ifadelerini kullandı.(CİHAN)
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
15.06.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Erzin'de tarım arazileri sular altında kaldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız