Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
misket üzümü 

BORNOVA BELEDİYE BAŞKANI SINDIR: ''İLÇEMİZİN ADIYLA ANILAN VE ÖZELLİKLE ŞARAPÇILIK SEKTÖRÜNDE KIYMETİ BİLİNEN MİSKET ÜZÜMÜNÜN YENİDEN ÜRETİMİ İÇİN HAREKETE GEÇTİK''

İZMİR (A.A) - Dünyada bir marka olarak tanınan Bornova misket üzümü yıllar sonra yeniden üretilecek. 

     Düzensiz şehirleşme nedeniyle yok olan misket üzümü, Bornova Çamici Köyünde beş bin metrekare alana yeniden dikilmeye başlandı. Bornova Belediyesinin, fidanlarını Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsüne hazırlattığı 1500 aşılı misket üzümü meyvelerini verdiğinde İzmir ünlü bir değerine yeniden kavuşacak. 
     Fidanların dikim törenine Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ile Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Akay Ünal da katıldı. Törende konuşan Sındır, Bornova'nın 8500 yıllık yerleşik yaşam tecrübesine sahip bir ilçe olduğunu hatırlatarak, ilçenin önemli bir tarım geçmişi olduğunu söyledi. Bornova bamyasının yanında misket üzümünün de dünyanın tanıdığı bir ürün olduğunu bildiren Sındır, ''İlçemizin adıyla anılan ve özellikle şarapçılık sektöründe kıymeti bilinen misket üzümünün yeniden üretimi için harekete geçtik. Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsünün yardımıyla aşılı misket üzümü fidanlarını hazırladık. Çamiçi Köyünde 5 dönüm araziye diktik. Bundan sonra bu önemli ürünün fidanlarını isteyenlere vereceğiz'' diye konuştu. 
     Sındır, ayrıca yine kaybolan bir tarım değeri olan Bornova bamyası için de çalışma başlattıklarını, bu çalışmalarla ilçeye tarımın geri döndüğünü bildirdi. 
     Daha sonra üzüm fideleri dikildi. 

Ekleme Tarihi
16.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Bornova Çamiçi köyünde misket üzümü fidanı dikimi başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız