Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Altın Ambalaj Yarışması tse 

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Altın Ambalaj Yarışması'nda, 24 firma 46 ürünüyle ödül almaya hak kazandı. 

 
TSE Genel Sekreter İdari Yardımcısı Ahmet Pelit, İzmir TSE Birimleri Eğitim Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında, ambalaj sektörünün parlayan markalarını uluslararası arenaya taşıması anlamında büyük önem taşıyan yarışmada ödüle layık görülen ürünlerin, Dünya Ambalaj Örgütünce İngiltere'de gerçekleştirilecek Worldstar yarışmasında yaklaşık 35 ülkenin ürünüyle yarışacağını söyledi. 
 
Çeşitli tarım ve gıda ürünleriyle gıda dışı ürünlerin amaca yönelik pazarlanmasında, özellikle ihraç mallarında ambalajın öneminin giderek arttığına dikkati çeken Pelit, Türkiye ambalaj sanayi ürünlerinin, Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere, dünya çapında 162 ülkeye ihraç edildiğini dile getirdi. 
 
Pelit, ambalaj sektörünün hızla kendini yenileyerek sürekli bir gelişim içerisinde olma zorunluluğu bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu: 
 
"Yapılan araştırmalarda sanayileşmiş ülkelerdeki tüketicilerin, bir malı satın alırken ambalajının çekiciliğine kapılarak tercihte bulundukları ortaya çıkmıştır. Bu nedenle, bu ülkelerde ambalaj tasarımı üzerinde önemle durulan bir konu olmakla beraber, market raflarında sergilenen ürünler, ambalajlarının görünümü, çekiciliği, rengi ve biçimi ile adeta birbirleriyle yarış halindedir. Sektörü yeniliklere yönlendirmeyi, yaratıcılığı, kullanım olanaklarını geliştirmeyi ve bu yenilikleri yarışmamız yoluyla kamuoyuyla paylaşma olanağı sağlaması amacıyla Altın Ambalaj Yarışması'nı yıllardır büyük bir inançla gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz, ambalajda Türkiye markası yaratmak ve uluslararası ekonomi arenasında daha çok Türk firmasının ve ürünlerinin tanınması. " 
 
30 firmanın 58 ürünle katıldığı, "Gıda", "İçecek", "Sağlık ve güzellik ürünleri", "Ev gereçleri", "Elektronik eşya", "Tıp ve eczacılık ürünleri" ve "Diğer" kategorilerinde yapılan yarışmada, değerlendirme sonucu 24 firmanın 46 ürünle ödüle değer bulunduğunu kaydeden Pelit, çok değişik kategoride ürünler katıldığı için yarışmada birinci, ikinci gibi bir değerlendirme yapılmadığını ifade etti. 
 
Pelit, ödüle layık ürünlerde yarışma logosunun kullanılabileceğine değinerek, "Ambalajın üzerindeki bu logo, tüketiciyi TSE'nin çatısı altında gerçekleştirilen yarışmada dereceye giren ambalajlı ürünü güvenle satın almaya yöneltecektir. Firmalar, bu logoyu, ambalajın üzerinde bir değişiklik gerçekleştirmediği sürece kullanabilecek, ürününü logoyu kullanarak pazara sunabilecekler" dedi. 
 
Ahmet Pelit, konuşmasının ardından basın mensuplarına ödüle layık görülen ürünleri tanıttı. (AA)

Ekleme Tarihi
17.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Altın Ambalaj Yarışması




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız