Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Giresun'da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde, makine ekipman desteği alacak çiftçiler belirlendi.

 
Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığınca başlatılan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırmak ve zor şartlarda bedenen çalışan üreticilerin işlerini kolaylaştırmak amacıyla çiftçilerin satın alacakları makine ve ekipmanlara yüzde 50 karşılıksız hibe desteği vermek suretiyle destekleneceği belirtildi. 
 
Makine ve ekipman alımları kapsamında 2011 yılında 4200 çiftçinin müracaatta bulunduğunun anımsatıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi: 
 
" Tarım Bakanlığı tarafından İl Tarım Müdürlüğümüze tahsis edilen 3 milyon 400 bin lira ödeneğin uygulama rehberi çerçevesinde gerekli değerlendirmeler yapılarak hibe almaya hak kazananlar belirlendi. Program kapsamında 2018 adet motorlu tırpan, 615 adet atomizör, 455 adet el traktörü, 83 adet hububat harman makinesi, 38 adet çayır biçme makinesi, 69 adet süt sağım ünitesi makinesi ve soğutma tankı, 8 adet arıcılık makine ve ekipmanları, 12 adet biçer Bağlar makinesi, 1 adet silaj makinesi, 3 adet yem hazırlama makinesi ve 3 adet buz üretme makinesi olmak üzere toplam 3305 çiftçimize 3 milyon 400 bin lira karşılıksız hibe desteği verilecek. " 
 
Açıklamada ayrıca, hibe almaya hak kazanan çiftçilerin İl Tarım Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüklerine en geç 4 Temmuz tarihine kadar hibe sözleşmesini imzalayarak 2 ay içerisinde hibe almaya hak kazandıkları makine ve ekipmanlarını satın alacakları aktarıldı. (AA)

Ekleme Tarihi
17.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Giresun'da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız