Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 23 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

SÜNEYLE BİYOLOJİK MÜCADELE KAPSAMINDA DOĞAYA BIRAKILAN 200 BİN PARAZİTOİT SAYESİNDE 200 BİN TON BUĞDAY EKONOMİYE KAZANDIRILDI

ADANA (A.A) - Adana Ticaret Borsası (ATB) tarafından buğday ekili alanlarda süneyle biyolojik mücadele kapsamında doğaya bırakılan 200 bin adet parazitoit sayesinde 200 bin ton ürünün ekonomiye kazandırıldığı bildirildi. 

     Karaisalı ilçesi Ziraat Odası Başkanı Mahmut metin, İmamoğlu Ziraat Odası Başkanı Kemal Altınköse ile Aladağ Ziraat Odası Başkanı Bahri Ceren, yörelerinde buğday ekili alanlarda süneyle mücadele çalışması yapan ATB Başkanı Muammer Çalışkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ziyaretinde bulundular. 
     Oda başkanları süne ile yapılan mücadele sayesinde bu yıl buğday eken çiftçileri geçen yıllara oranla daha fazla verim elde ettiklerini, verimin artmasının yanı sıra buğdayın kalitesinin de yükseldiğini söylediler. 
     Çalışkan da, yaptıkları mücadelenin sonuçlarını vermiş olmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, şunları kaydetti: 
     ''Süne ile sürdürülen mücadelede kazanan, başta üreticimiz, tüketicimiz ve ülke ekonomisi olmuştur. Daha önce sünenin neden olduğu olduğu kalite kaybı yüzünden yemlik olarak kullanılan yaklaşık 200 bin ton buğday ekonomiye kazandırılmış olup aynı zamanda yüzde 25-30 oranında çıkan buğdayın kalitesi yükselmiştir. Ekonomiye kazandırılan buğdayın parasal tutarı 20 milyon lira civarında.'' 
     Çalışkan, Borsa olarak süne ile başlattıkları mücadele çalışmalarını gelecek yıllarda da sürdüreceklerini bildirdi. 

Ekleme Tarihi
18.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Çukurova'da süneyle mücadele




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız