Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kayısı festivalinde 38. Yıl 

MERSİN’İN MUT İLÇESİNDE DÜZENLENEN 38. MUT KAYISI KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ BAŞLADI

MERSİN (İHA) - Mersin’in Mut ilçesinde düzenlenen 38. Mut Kayısı kültür ve Sanat Festivali başladı.

Karacaoğlan Çınaraltı Parkı’nda düzenlenen festivalin açılış töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Halkoyunları gösterilerinin sunulduğu törende konuşan Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, ilçenin Akdeniz Bölgesi’nin tarım sektörüne en fazla katkı sağlayan yerlerden biri olduğunu söyledi.

Mut’ta 1947 yılında başlayan sofralık kayısı üretiminde bu gün ciddi mesafeler alındığını belirten Orhan, Türkiye’nin kayısı ihtiyacının yüzde 70’ini karşıladıklarını ifade etti. Orhan, “Geleneksel Mut kayısı kültür ve Sanat Festivalimizin bu yıl 38.’sini yapıyoruz. Bütün çiftçilerin, üreticilerin bayramı hasattır. Bu hasat dönemini de bir bayram havasında yaşatmak için bu festivali düzenliyoruz” diye konuştu.

İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin ise, kayısı üretiminde en önemli iki unsurun tanıtım ve ihracat olduğunu belirtti. 62 yılda köklü bir kayısı kültürü oluşturulduğunu ve çiftçi kayısı sisteminin getirildiğini hatırlatan Şahin, hedeflerinin ise ihracatı geliştirmek olduğunu vurguladı.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’da ilçe halkının çalışkan ve sıcak kanlı olduğunu kaydetti. İlçe halkına müjde veren Güzeloğlu, Mut Karacaoğlan Çınar Altı’nın düzenlenmesi için 500 bin TL, Alahan manastırı için ise 1 milyon TL’nin üzerinde para ayrıldığını dile getirdi. Vali Güzeloğlu, Mersin’i Karaman’a bağlayan yolun da en geç 2012 yılında biteceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından, ilçeye hizmetlerinden dolayı katılımcılara plaket verildi. Kayısı yeme yarışmasının ardından bolluk ve bereket olması amacıyla Dilek Havuzu’na protokol tarafından kayısı döküldü.

Festivalin açılışına milletvekilleri Nebi Bozkurt, Aytuğ Atıcı, Vahap Seçer, Ali Öz, Mevlüt Akgün, Danıştay üyesi Ali İhsan Şahin, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, çevre il ve ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalde Musa Eroğlu, Hasan Yılmaz ve Esen Şahin’de sahne alarak konser verecek.
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
18.06.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Kayısı festivalinde 38. Yıl




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız