Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Samsun’da 2011 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, makine ve ekipman alabilmek için 4 bin 460 çiftçi tarım il ve ilçe müdürlüklerine başvurdu.

Samsun Tarım İl Müdürlüğü’ne, 2011 Yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında makine ve ekipman alımları desteklenmesi programı çerçevesinde 5 milyon 500 bin TL’lik hibe tahsis edildi.

Hibeden yararlanarak, makine ve ekipman almak için il genelinde toplam 4 bin 460 çiftçinin müracaatta bulunduğu ve 4 bin 253 kişinin müracaatının değerlendirmeye alındığı ve hibe talebinin fazla olması sonucu tutarın 17 milyon 565 bin 693 TL’ye çıkarıldığı belirtildi.

Bu miktarın kullandırılmasında uygulama rehberi, ilçelerin müracaatları ve ilçelerin tarım deseni ve potansiyelleri dikkate alınarak değerlendirildiği ve yapılan başvuruların sonuçlandığı açıklandı. Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazanan çiftçilerin, 12 Temmuz tarihine kadar ilçe tarım müdürlüklerinde sözleşmelerini imzalayarak alım işlemlerini 2 ay içerisinde tamamlayacaklarını duyurdu.  (CİHAN)

Ekleme Tarihi
19.06.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Hibe makine ve ekipman almak için 4 bin 460 çiftçi başvurdu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız