Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Koyunculuğu geliştirmek için köy kalkındırma birliği kurdular 

Bayburt’un Aydıntepe ilçesine bağlı Sorkunlu köyünde vatandaşların kurdukları ‘Köy Kalkındırma Birliği’ ile küçükbaş hayvan sayısı 14 ayda bin 400'e çıktı.

Bayburt Valisi Kerem Al, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, AK Parti Milletvekili Bünyamin Özbek, Aydıntepe Kaymakamı Abdullah Şen, Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Eraslan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, Tarım İl Müdürü Abdullah Ertuğrul ile bazı kamu kurum müdürleri Sorkunlu köyüne giderek, köydeki koyunculuk çalışmaları hakkında bilgi aldı. Hayvan sayısının nasıl artırıldığını ise İstanbul'da makine ve mukavva imalatı yapan işadamı Feramuz Torlak anlattı.

 

Sorkunlu'ya her geldiğinde günden güne bitme noktasına gelen küçükbaş hayvancılığın kendisini çok üzdüğünü belirten Torlak, bunun üzerine köylülerle bir araya gelerek bir çalışma yaptıklarını dile getirdi. Yaptıkları çalışmalarla hem göçe çare bulmak, hem de yayaylaları ve zengin otlakları ile özellikle küçükbaş hayvancılığa uygun olan köylerini cazibe merkezi haline getirmek istediklerinin altını çizen Torlak, “Köyde ve İstanbul’da yaşayan köylülerimizin bir araya gelmesi ile 101 ortaklı Köy Kalkındırma Birliği’ni kurarak 700 küçükbaş hayvanla koyunculuğa köyümüzde yeniden başladık. İlk etapta köyümüzde 700 küçükbaş hayvanı barındıracak kapalı alanlar yoktu. Hatta 200 küçükbaş hayvan telef olmuştu. Biz de inşaat çalışmalarında bize yardımcı olmaları için Aydıntepe Kaymakamı Abdullah Şen'den destek istedik. Çıktığımız bu anlamlı yolda O da bize her konuda yardımcı oldu.” dedi.

Köydeki koyunculuk çalışmaları nedeniyle İstanbul’daki işinin bir süredir ikinci planda kaldığını vurgulayan Torlak, "İnanıyorum ki bizim bu çalışmamız diğer köylerimize de iyi bir örnek olacak ve Bayburt’un hayvancılık alanında hak ettiği noktaya ulaşmasını sağlayacaktır. Köylülerimiz ile birlikte 14 ay önce 700 küçükbaş hayvanla başlattığımız koyunculuk faaliyetimizde şuanda bin 400 küçükbaş hayvan sayısına ulaştık. Bu sayı hem koyunlarımızın yavrulaması hem de bizlerin yeni koyunlar alması ile her geçen gün artacaktır." diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan genel seçimlerde AK Parti Bayburt Milletvekiliği'ne seçilen Bünyamin Özbek ise koyunculuğun projelerinden birini teşkil ettiğini ifade ederek, “Küçükbaş hayvancılık ülkemizde, özellikle Bayburt’ta bitme noktasına geldi. Bu ve benzeri projeleri teşvik ederek Bayburt’u hayvan borsası haline getirmeyi planlıyoruz." diye konuştu.

Ekleme Tarihi
19.06.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Koyunculuğu geliştirmek için köy kalkındırma birliği kurdular




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız