Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Ankara Valiliği, yaklaşan hasat dönemi dolayısıyla bir genelge yayınladı. 'Biçerdöver hizmet ve kontrollerinin esas ve usulleri' başlığıyla Ankara Valisi Alaaddin Yüksel imzasıyla yayınlanan genelgede olası yangınlara karşı biçerdöverlerde 2 adet yangın söndürme cihazı bulundurulması zorunluluğu getirildi.

Ayrıca biçerdöverlerde herhangi bir kaza ihtimaline karşı ilk yardım çantası bulundurulacak. Anız yangınlarına karşı da çiftçiler, hasadı bitmiş tarlalarda kalan sap ve anızı yakmayacak.
 

        Valilik genelgesinde Ankara mülki hudutları dahilinde biçerdöverlerle yapılan hasatta meydana gelebilecek dane ve sap kayıpları ile dane hasarlarının en alt seviyeye indirilmesi için biçerdöver kontrol hizmetlerinin organize edilmesi ve kontrollerin belirtilen esas ve usullere uyulması şartı getirildi. Biçerdöver kontrol hizmetlerinde hasat kayıplarının önlenmesi ile biçerdöverle yapılan hasadın zamanında ve ucuza biçilmesine dikkat çekildi.

        Ankara Valiliği'nin 31 Mayıs 2011 tarih ve 1488 no'lu kararına kesin uyulma zorunluğunun bulunduğu genelgede, Ankara İl Tarım Müdürlüğü tarafından biçerdöver kontrollerinde beklenen etkinliğin sağlanabilmesi için il koordinatörü ve yeteri sayıda kontrolörler görevlendirilmesi istendi. Biçerdöverlerde operatör belgesi veya G sınıfı sürücü belgesi olmayan sürücülere biçerdöverle biçim yaptırılmayacak. Biçerdöverlerle yapılacak hububat hasadında yüzde 2 dane kaybını aşmayacak şekilde biçerdöver ayarları yapılacak. Biçerdöverler hasat edecekleri her tarlanın ekin durumuna göre ayarlanacak, yatık ürünlerin hasadında sap kaldırıcılar kullanılacak. Biçerdöverlerin ilerleme hızı gerektirmedikçe kesinlikle yükseltilmeyecek. Biçerdöver kira ücretlerinin belirlenmesinde esas, karşılıklı anlaşma olacaktır. Ürün sahibi veya ürün sahiplerini temsilen muhtarlık, belediye başkanlıkları, ziraat odası başkanlıkları veya çiftçi mallarını koruma başkanlıklarınca, hizmet vericiler olan biçerdöver sahibi veya sahipleri ile hukuki geçerliliği olan sözleşme yapacak. Biçerdöver kira ücretleri yapılacak sözleşmede belirtilecek.

        Ankara Valiliği, belirlenen tertip ve tedbirlere tüm ilgililerin hassasiyetine uymalarını, tedbirlerin tatbik ve icrasına muhalefet eden veya müşkilat gösterenler veya riayet etmeyenler hakkında 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 66. maddesi delaleti ile hareketleri ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. ve 40. maddelerinin uygulanacağını bildirdi. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
20.06.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Biçerdöverlerde yangın söndürme cihazı ve ilk yardım çantası bulundurulacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız