Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Çukurova 

 
 
 
ÇUKUROVA'DA İLK JAPON ERİĞİ HASADI -SUNAR GRUP YÖNETİM KURULU ÜYESİ ÇOMU: ''2010 YILI İTİBARİYLE YAKLAŞIK 1000 DEKAR ARAZİ ÜZERİNDE PROFESYONEL ÜRETİCİLİĞE BAŞLADIK'' 
 
ADANA (A.A) - Adana'da kurulu Sunar Grup bünyesindeki NÇS tarım firması tarafından törenle 2011 sert çekirdekli sezonunda japon eriğinin hasadı yapıldı.
 
     Sunar Grup Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Çomu, hasat öncesi yapılan toplantıda, Çukurova'nın bereketli topraklarıyla Türkiye'nin en büyük ovalarından biri olduğunu, yoğun olarak mısır, pamuk, karpuz, soğan ve patates üretimi yapıldığını anımsattı.
     Bu bereketli topraklarda, meyve üretiminde de başarı sağlandığını anlatan Çomu, limon, mandalina, portakal ve greyfurt üretiminin yanı sıra NÇS firması tarafından, açık alanda Japon eriği üretimine başladıklarını belirtti.
     Çomu, 2011 sert çekirdekli üretim sezonunda Türkiye'de açık alanda ilk Japon eriği hasadını gerçekleştireceklerini iddia ederek, şunları kaydetti:
     ''NÇS firması, açık alanda ürettiği Japon eriğinin özel çeşitlerini pazara sunan ilk kuruluş oldu. NÇS firmasıyla sert ve yumuşak çekirdekli meyve üretiminde arz eksikliğini görerek bu sektörde üretime yöneldik. 2010 yılı itibariyle yaklaşık 1000 dekar arazi üzerinde yeni nesil sert ve yumuşak çekirdekli meyve çeşitlerinde profesyonel üretime başladık. Bu konuda Adana'nın önde gelen firmalarından biri haline geldik. Bu sezonun ilk Japon eriği hasadını gerçekleştirerek bölgenin tarım çeşitliliğine de katkı sağladığımıza inanıyorum.''
     Ilıman iklimi seven Japon eriğinin Türkiye'de ilk örneğine 1855 yılında İstanbul'da rastlandığını belirten Çomu, Japon eriğinin ''gümüş kayısı'', ''fil kulağı'', ''kız saçı'' isimleri ile de anıldığını belirtti.
     Çomu, 1000 dekar arazide Japon eriğinin yanı sıra bodur elma, nektarin, şeftali, Trabzon hurması ve Amerikan narı yetiştirdiklerini belirtti.
     Konuşmanın ardından Adana Valisi İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Zihni Aldırmaz, Tarım İl Müdürü Fikret Coşkun ve Sunar Grup yöneticileri, sembolik olarak ilk Japon eriği hasadını gerçekleştirdi. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
20.06.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Çukurova'da ilk japon eriği hasadı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız