Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 Türk Traktör Genel Müdürü Marco Votta 

TÜRK TRAKTÖR GENEL MÜDÜRÜ VOTTA: -''GEÇEN YIL 230 MİLYON DOLARDAN FAZLA İHRACAT YAPTIK'' -''TÜRK TRAKTÖR, SADECE TRAKTÖR ÜRETMİYOR. TRAKTÖRÜN AYNI ZAMANDA PARÇALARINI DA KENDİ ÜRETEN BİR YERLİ FİRMA'' 

DENİZLİ (A.A) - Türk Traktör Genel Müdürü Marco Votta, firma olarak geçen yıl 230 milyon dolardan fazla traktör ihracatı gerçekleştirdiklerini bildirdi. 

     Votta, Türk Traktör'ün 2007 yılında Türkiye pazarına sunduğu Case IH traktörlerinin Denizli Bayisi'nin Sarayköy ilçesindeki açılış töreninde yaptığı konuşmada, Case IH'nin çevre dostu motoru, yüksek performansı ve dayanıklılığıyla çiftçinin tercihi olduğunu, geçen yıl yüzde 3,5 pazar payına ulaştığını söyledi. 
     Açılışın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Votta, Türk Traktör'ün, Türkiye'de 50 yılı aşkın süredir tarımsal ekipman sektöründe faaliyet gösterdiğini ve dünya traktör sektöründe önemli yere sahip olduğunu belirtti. 
     Votta, ''Türk Traktör'ün, Türkiye'nin her yerine uzanan bayi ağı var. Türk Traktör, sadece traktör üretmiyor. Aynı zamanda traktörün parçalarını da kendisi üreten bir yerli firma. Türkiye'nin en çok satılan traktörleri, bizim mühendislerimiz tarafından dizayn edilmiş traktörlerdir'' dedi. 
     Sadece iç pazara yönelik çalışmadıklarını ifade eden Votta, şöyle devam etti: 
     ''Bu pazarda önemli paya sahibiz. Her kıtaya, 70'den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Türkiye'de 48 ile 100 beygir gücü arasında hemen hemen bütün pazarı kapsayan ürün gamına sahip. Sadece traktör değil, zirai ekipmanın da her noktasında satış yapan bir firmayız. Son üç yıldır Türkiye pazarının yüzde 50'sinden fazlasına sahibiz. Hedefimiz bu pazar payını bu yıl da korumak olacak. 2010'da 9 bin adetin üzerinde ihracatımız söz konusu. Geçen yıl 230 milyon dolardan fazla ihracat yaptık.'' 
     Votta, geçen yıl itibariyle otomotiv sektöründe 6. büyük firma olduklarını kaydederek, ''Bunların içinde traktör üreten bir tek biz varız. Diğerleri tamamen otomotiv üreticisi. Traktör üreticisi bir firmanın bu kadar üst düzeyde başarı elde ettiği başka bir ülke yok. Burada önemli olan bir başka nokta sadece bu kadar büyük bir ihracat payına sahip olmak değil, ihraç edilen ürünün dizaynının Türkiye'de yapılması, tüm parçalarının Türkiye'de üretilmiş olmasıdır'' dedi. 
     Türk Traktör Genel Müdürü Votta, Türkiye'in dünyanın en büyük 6. tarım ekonomisine sahip ülke olduğunu, Hükümetin, tarımdaki gelişmeyi desteklediğini, bunun sonucunda Türkiye'nin net olarak ihracatçı bir konuma geleceğini ve tarımın bütün ihracatın içinde önemli bir yer tutacağını sözlerine ekledi. 
     Case IH Denizli Bayiliği ile yedek parça ve servis hizmetini BCK Otomotiv yürütecek. 

Ekleme Tarihi
21.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Türk Traktör Genel Müdürü Marco Votta'nın Açıklaması




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız