Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

ANTALYA BÖLGESİNDE SEZONU KAPATAN İHRACATÇILAR, EGE VE MARMARA BÖLGESİNDE MEYVE İHRACATI İÇİN HAREKETE GEÇTİ -AYMSİB BAŞKANI MUSTAFA SATICI: -''KİRAZ İHRACATI BAŞLADI''

 

 ANTALYA (A.A) - Antalya'da yaş meyve ihraç sezonunun sona ermesiyle ihracatçılar, kiraz ve üzüm ihracatı için Ege ve Marmara bölgesine çıkarma yaptı. 

 

     Antalya Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birliği (AYMSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaş meyve ihracatının son bir iki aylık dönem haricinde oldukça iyi geçtiğini söyledi. Satıcı, son bir kaç aydır Avrupa Birliği ülkelerinin Türk ürünlerine fiyat uygulaması getirmesi ve rakip ülkelerin ürün fiyatlarını düşük tutması nedeniyle sıkıntı yaşandığını bildirdi. 
     Rusya ve Ukrayna'ya gerçekleştirilen yaş meyve sebze ihracatında ciddi bir bir sorun yaşanmadığını ifade eden Satıcı, pazar ülkeler olan başta AB ülkeleri olmak üzere Rusya ve Ukrayna'da yaz dönemiyle birlikte kendi ürünlerinin piyasaya girdiğini anımsattı. Antalya'dan yapılan yaş meyve sebze ihracat sezonunun kapandığını belirten Satıcı, kiraz ihracatının başladığını, önümüzdeki günlerde de şeftali, üzüm ve yaş incir ihracatının başlayacağını kaydetti. 
     Antalya'da ihraç sezonunu kapatan ihracatçıların Ege ve Marmara bölgesine akın ettiğini ifade eden Satıcı, ''Şu anda ülkemizde kiraz ihracatı başladı. Arkasından üzüm ve şeftali ihracatı başlayacak. Bu nedenle yaş meyve sebze ihracatçıları İzmir, Aydın, Manisa ile Bursa illerindeki üretim merkezlerine dönüş yaptı'' dedi. 

Ekleme Tarihi
21.06.2011
Ekleyen Kişi
Mert KÖKER


Link: İhracatçılar Ege ve Marmara'ya çıkarma yapıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız