Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Tavukçuluk sektöründe yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerileri 23 Haziran’da Ankara’da yapılacak toplantıda masaya yatırılacak. 


Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, tavukçuluk sektöründe son zamanlarda hızla artan kapasite artırma ve yeni tesis kurma faaliyetlerinin dikkat çekmeye başladığı belirtildi. 
    Bu çerçevede tavukçuluk sektörünün çevresel kriterlerle alakalı yaşanan problemlerin masaya yatırılması ve çözüm yollarının araştırılması hususunda ortak çalışma yürütme gayesiyle bir araya gelineceği ifade edildi. 
    Açıklamaya göre, Çevre ve Orman Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi ve Planlama Genel Müdürlüğü önderliğinde tavukçuluk sektöründe sivil toplum kuruluşu olarak faaliyet gösteren Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçılar Birliği (BESD-BİR), Yumurta Üreticileri Derneği (YUMDER), Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, tavukçuluğun yoğunluk kazandığı 12 ilin Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ve konuyla alakalı akademisyenler ortak bir çalışma yürütmek maksadıyla 23 Haziran’da Ankara’da toplanacak. 
    Toplantıda özellikle sektörden kaynaklanan koku problemi, atıkların bertarafı ve yöntemleri, atık su giderimleri ve bunun gibi çevresel problemler ve çözüm önerileri tartışılacak. Sektörün çevre ile barışık büyümesi ve gelişmesi için kamu ve özel sektörün neyi nasıl yapacakları masaya yatırılacak.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
21.06.2011
Ekleyen Kişi
Mert KÖKER


Link: Tavukçuluk sektörünün sıkıntıları Başkent'te masaya yatırılacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız