Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI İLE ADALET BAKANLIĞI İŞBİRLİĞİYLE  

TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI İLE ADALET BAKANLIĞI İŞBİRLİĞİYLE GELİŞTİRİLECEK PROJE ÇERÇEVESİNDE, CEZAEVLERİNDE TARIM EĞİTİMİ VERİLECEK

ANKARA (A.A) - Cezaevlerinden gelen ''yeni bir başlangıç istiyorum'' mektupları, cezaevlerinde tarım eğitimi projesinin başlangıcı oldu. 

     Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, mahkum ve tutuklular, Tarım ve Köyişleri Bakanlığına çok sayıda mektup göndererek, ''cezaevinde bize tarım konusunda eğitim verin'', ''yeni bir başlangıç istiyorum'', ''cezaevinden çıkınca yapabilecek bir işim olsa ne güzel olur'', ''bilinçli şekilde tarım ve hayvancılık yapmak istiyorum'' şeklindeki taleplerini ilettiler. Bunun üzerine bakanlık, bir proje geliştirdi. Adalet Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilecek proje çerçevesinde, tutuklu ve hükümlüler tarım teknikleri üzerine kapsamlı bir eğitimden geçirilecek. 
 
     Hükümlü ve tutuklular, mısır, yem bitkileri, seracılık, arpa yetiştiriciliği, meyvecilik, tavukçuluk, arıcılık ve benzeri konularda eğitim alacaklar. 
 
     Açıklamaya göre, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanlığı'nca ''her birinde 100 kitap bulunan 100 set, toplam 10 bin kitaptan oluşan 'Tarım Bilgi Seti' ile 94 tarımsal eğitim filminden oluşan 'Görsel Bilgi Seti' Adalet Bakanlığı'na bağlı açık cezaevlerinde tarımsal üretim faaliyetlerinin artırılması için dağıtılacak. Böylece tarımsal faaliyet yapılan açık cezaevlerinde kaynak açığının giderileceği belirtilen açıklamada, mahkum ve tutuklulara profesyonel bir bakış açısı kazandırılacağı kaydedildi. 

Ekleme Tarihi
22.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Mahkumlara ''yeni bir başlangıç yapma fırsatı''




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız