Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 17 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Hatay IcerikbannerUrl

Hataylı iş adamları Osman, Levent ve Bülent Mıstıkoğlu kardeşler tarafından yaptırılacak ‘Saadet-Yusuf Mıstıkoğlu Tarım Meslek Lisesinin protokolü imzalandı.
 
Protokol imza töreninde konuşan Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, tarım kenti Hatay’da ‘Tarım Meslek Lisesi’ yaptırmanın çok doğru bir karar olduğunu söyledi.
 
Lekesiz, Hatay'da toplam istihdamın yaklaşık yüzde 29’unun tarıma dayandığın hatırlatarak, "Hazırladığımız Hatay İli Kırsal Kalkınma Stratejik Planı çerçevesinde hedeflerimizin gerçekleşmesi için iş gücü fevkalade önemli. Yaptıracağınız okul, insanların iş sahibi olmalarını ve bölgemizin tarım sektöründe ihtiyaç duyacağı nitelikli iş gücünün ortaya çıkmasını sağlayacak" diye konuştu.
Lekesiz, "Böylesine güzel bir eseri ilimize kazandıracağınız, anne ve babanıza vefa borcunuzu ödeyerek topluma pozitif bir model teşkil edeceğiniz, iş adamlarımıza örnek olacağınız ve ilimizde büyük öneme sahip olan tarım sektörüne katkı sunacağınız için teşekkür ederim" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç da, Tarım Meslek Lisesi’nin Akdeniz Bölgesinde ilk olma özelliği taşıdığını söyledi.
Hayırseverlerce Hatay'da 130 derslik, 1 pansiyon, 2 konferans salonu, 6 atölye kazandırıldığını hatırlatan Tulmaç, bu çalışmaların toplam maliyetinin ise 45 milyon 445 bin TL.olduğunu kaydetti. Tulmaç, 60 dönüm üzerinde yapılacak ve 12 milyon 800 bin TL’ye mal olacak Tarım Meslek Lisesinde, dersliklerin yanı sıra sera, pansiyon ve lojmanın da yer alacağını sözlerine ekledi.
İş adamı Osman Mıstıkoğlu ise, eğitimli insanlardan topluma zarar değil, yarar geleceğini ifade ederek, "Dolayısı ile ben bu okulu kendim için yaptırıyorum. Çünkü toplumun bir bireyi olarak tahsilsiz insandan zarar, tahsilli insandan ise yarar görürüm" diye konuştu.
Mıstıkoğlu, lisede, tarla bitkileri yetiştiriciliği, tarım aletleri, makine kullanımı endüstriyel sebze, meyve yetiştiriciliği ile süs bitkileri ve peyzaj bölümlerinin yer alacağını belirtti. Konuşmaların ardından, okul protokolü imzalandı.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
23.06.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Hatay'da tarım meslek lisesinin protokolü imzalandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız