Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Şoksuz kesimin yasaklanmasına karşı 40 bin imza toplandı 

Şoksuz hayvan kesiminin yasaklanmasına ilişkin parlamentoda gündeme gelen yasa önerisine karşı Hollanda’da Türkler İçin Danışma Kurulu’na (IOT) bağlı federasyonların başlattığı imza kampanyasında toplanan 40 bin imza milletvekillerine sunuldu.
 
IOT Başkanı Aydın Akkaya imzaları İkinci Meclis Ekonomik İşler, Tarım ve Yenilik Komisyonu üyelerine sundu. Aydın Akkaya, Hayvanlar Partisinin hazırladığı yasa önerisinin hayvan haklarını ve kesim sırasındaki acılarını kamuoyunun gündemine getirdiğini, bunun olumlu bir gelişme olduğunu belirtti. Şoksuz kesimin yasaklanmasının, anayasada ifadesini bulan inanç özgürlüğünün ihlali anlamına geleceğini belirten IOT Başkanı, yasağa karşı olduklarını bunun yerine hayvanların acısını en aza indirecek önlemler üzerinde durulmasını önerdi. Akkaya, bunun yanı sıra şoklu veya şoksuz kesim tercihini tüketicilerin yapmasının daha iyi olacağını söyledi.
Ekonomik İşler, Tarım ve Yenilik Komisyonu Başkanı Milletvekili Boris van der Ham ise şoksuz kesimin yasaklanmasını içeren yasa önerisinin toplumda geniş bir tartışma başlattığını, bu akşam mecliste yapılacak oturumda konunun değerlendirilerek karara bağlanacağını söyledi. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
23.06.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Şoksuz kesimin yasaklanmasına karşı 40 bin imza toplandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız