Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Eylül 2025 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Aksaray ziraat odası toprak tahlil laboratuvarı açıldı 

AKSARAY ZİRAAT ODASI TOPRAK TAHLİL LABORATUVARI AÇILDI -TZOB GENEL BAŞKANI BAYRAKTAR: -''BİRLİK TALİMATIYLA ODALARIMIZ, KANUNUN ÖN GÖRDÜĞÜ AİDATIN ÜZERİNDEN YÜZDE 50 İNDİRİM YAPIYORLAR. BUNUN İÇİN BAŞKANLARIMIZ ÇİFTÇİMİZİ BİLGİLENDİRSİN. ÇİFTÇİMİZİN REFAH SEVİYESİ YÜKSELDİKÇE BELKİ AİDATLARI YÜKSELTEBİLİRİZ'' 


AKSARAY (A.A) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ''Çiftçilerimizin bilmediği bir şeyi söylemek istiyorum.

Birlik talimatı ile odalarımız, kanunun ön gördüğü aidatın üzerinden yüzde 50 indirim yapıyorlar. Bunun için başkanlarımız çiftçimizi bilgilendirsin. Çiftçimizin refah seviyesi yükseldikçe belki aidatları yükseltebiliriz'' dedi.

     Bayraktar, Aksaray Toptancılar Sitesi içinde kurulan Aksaray Ziraat Odası Toprak Tahlil Laboratuvarı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Aksaray ile birlikte 72'nci laboratuvarın açıldığını ancak Türkiye'nin her tarafından sadece laboratuvar değil, hizmet binaları, makine parkları da açtıklarını ifade etti.

     200'e yakın Avrupa Birliği kırsal kalkınma projesini hayata geçirdiklerini ve 11 milyon avro destek aldıklarını belirten Bayraktar, ''Bu destekleri çiftçilerimiz için kullandık. Bunlar yeter mi? Yetmez. Her gittiğimiz yerde söylüyorum, bize gelen para alın teri, bizde rant faiz geliri yok, alın teri. Çiftçi emeğinin karşılığını getirip bize veriyor. Bu parayı doğru kullanamazsak çiftçimize hizmet olarak geriye çeviremezsek bunun hesabını Allah'a veremeyiz. Gelen paraların son kuruşuna kadar çiftçimize hizmet olarak çevirelim, onun duasına alalım bu fevkalade önemli'' diye konuştu.

     Türkiye Ziraat Odaları Birliği Kanununun yeni çıktığını ve 3 yıldır da odaların aidat aldığını ifade eden Bayraktar, şunları kaydetti:

     ''Çiftçilerimizin bilmediği bir şeyi söylemek istiyorum. Birlik talimatı ile odalarımız, kanunun ön gördüğü aidatın üzerinden yüzde 50 indirim yapıyorlar. Bunun için başkanlarımız çiftçimizi bilgilendirsin. Çiftçimizin refah seviyesi yükseldikçe belki aidatları yükseltebiliriz. Örgütlenme çok önemli. Eskiden parasal güç olmadığı için idari ve mali yönden güçlü olmayan ziraat odalarının hizmet vermesi mümkün değildi. Bizler meslek kuruluşuyuz. Bizler siyasetçi değiliz. Bu makamlarda siyaset yapma lüksümüz yok. Ne yapacağız? Çiftçimize hizmet vereceğiz. Dünyanın her tarafından örgütü güçlü olan tarım sektörü şaha kalkmıştır. Örgütsüz kitlelerin örgütsüz sosyal kesimlerin refahını arttırmak kesinlikle mümkün değildir.''

     Üç yıldır hummalı bir çalışma içinde olduklarını, çiftçilerin sosyal ekonomik sıkıntılarını gayet iyi bildiklerini anlatan Bayraktar, bu sıkıntıları çözmek için mücadele verdiklerini söyledi.

     Aksaray'ın, hububat, meyve, sebze tarımın her çeşidinin yapılmasına müsait bir il olduğunu belirten Alimoğlu, tarımın birinci sırada yer aldığını vurguladı.

     Konuşmaların ardından Aksaray Ziraat Odasınca çiftçilere sağlanan destek dolasıyla TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'a, Vali Orhan Alimoğlu'na, milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, İlknur İnceöz'e teşekkür plaketi verildi.

     Helvadere Atatürk İlköğretim Okulunun halk oyunu gösterisinin ardından Aksaray Ziraat Odası Toprak ve Analiz Laboratuvarı'nın açılışı gerçekleştirildi. 

Ekleme Tarihi
23.06.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Aksaray ziraat odası toprak tahlil laboratuvarı açıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız