Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Yağışlar Tarım Ürünlerine Zarar Verdi yağmur tarla 

Acıpayam Ziraat Odası Başkanı Ercan Yıldırım, ilçe ve çevre yörelerde yetiştirilen birçok tarım ürününün, yağışlardan dolayı tarlalarda çürüdüğünü bildirdi. 

Yıldırım, yaptığı açıklamada, son yılların en yağışlı geçen tarım sezonunu yaşadıklarını belirterek, bu durumun bitkisel tarım üretimini olumsuz etkilediğini belirtti. 
 
Acıpayam merkez ve bağlı köyleri ile Serinhisar'da ekimi yapılan hububat, yem bitkileri ile kavun ve karpuz ürünlerinde büyük ölçüde zarar meydana geldiğini kaydeden Yıldırım, şunları söyledi: 
 
"Birçok tarım ürünü, havaların yağışlı geçmesinden dolayı tarlalarda çürüdü. Son yılların en yağışlı mevsimi olması dolayısıyla Acıpayam ve Serinhisar'daki nohut ve soğan gibi mahsuller, bitme noktasına geldi. Bunun yanında hububat ve yem bitkileri gibi ürünler de yere yattığı için çürüdü. Kavun ve karpuzlar da büyük oranda hasar gördü. İlçe ve köylerimizdeki çiftçilerimizle zaman zaman görüş alışverişinde bulunuyoruz. Onlarla birlikte arazilerde incelemeler yaptık. Aşırı yağışlardan dolayı tarlalarda biriken Sudan bitkilerin kökleri hava alamıyor ve çürüme yaparak kuruyor. Bu da ürünlerde kalite ve verimi büyük oranda düşürdü. " 
 
Yıldırım, hava koşulları nedeniyle büyük ölçüde zarara uğrayan çiftçinin ekonomik sıkıntı yaşayacağını ileri sürerek, "Devletimizden bu konuda iller bazında veya bölgesel olarak bir inceleme yapmasını istiyoruz. Bu doğal afetten dolayı çiftçimizin mağduriyetini giderecek yönde bir çalışma başlatılmasını bekliyoruz. Çiftçilerimizin sıkıntı yaşamaması için kredi taksitlerinin ertelenmesini ve mazot, gübre ve tohum desteğinin artırılmasını talep ediyoruz" dedi. (AA)

Ekleme Tarihi
23.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Yağışlar Tarım Ürünlerine Zarar Verdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız