Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Mado 

ÜNLÜ DONDURMA MARKASI MADO, YOL GÜZERGAHLARI, TATİL BÖLGELERİ İÇİN ''EKSPRES'' KONSEPTİNİ HAYATA GEÇİRDİ -FİRMA, İLK OLARAK ÖZEL HAZIRLANAN KARAVAN TİPİ 10 ADET EKSPRES MAĞAZAYI İSTANBUL'DA AÇACAK -10 MİLYON DOLARLIK YATIRIM PLANLAYAN FİRMA, İLK ETAPTA 200, 5 YILDA DA 2 BİN ADET EKSPRES MAĞAZA İLE YOLLARA ÇIKACAK -MADO YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET KANBUR: -''HER BÖLGENİN TERCİHİNİ ÖN PLANA ÇIKARTACAĞIZ VE GENİŞ BİR ÜRÜN YELPAZESİ İLE YOLLARDA OLACAĞIZ''

 
KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Ahmet Caner Baysal - Türkiye'nin ünlü dondurma markası Mado, ''ekspres'' konseptini hayata geçirdi. Karavan tipi hazırlanan sistemle yol güzergahları ve tatil bölgelerinde mobil hareket edecek olan firma, zincir mağaza yöntemi ile hizmet verecek. 
 
     Mado Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, firma olarak araştırma ve geliştirmeye büyük önem verdiklerini belirterek, Türkiye'deki değişime ayak uydurmak istediklerini söyledi. 
     Türkiye'nin, konum itibariyle dünyada örnek bir ülke haline geldiğini vurgulayan Kanbur, Mado Ekspres konseptinin de bu düşünceden hareketle ortaya çıktığını ifade etti. 
     Hazırladıkları yeni konseptle ilgili bilgi veren Kanbur, ''Karavan tipi bu modelimizin projesini yurt dışında hazırlattık. Modern bir görüntüsü var ve özellikle yol güzergahları ve tatil bölgeleri için planladık. İçerisinde fırın dahi bir çok unsur bulunuyor. Başta dondurma, geleneksel ve mevsimler ürünler olacak. Türkiye'yi de 3'e böldük. İlk olarak İstanbul'da yola çıkıyoruz. Ardından Marmara ve Anadolu'ya açılacağız'' dedi. 
     
     -''İŞLETMESİNİ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE VERMEYİ PLANLIYORUZ-'' 
     
     İlk etapta 200 ekspres Mado ile yola çıktıklarını ve 5 yıl içerisinde 2 bine ulaşmayı düşündüklerini kaydeden Kanbur, şöyle konuştu: ''Franchising sistemi ile çalışacağız. Özellikle tatil dönemindeki dört ayda öğretmenlere, öğrencilere ve girişimci ruhu olanlara ekspresi kiraya vereceğiz. Arabayı kendi sürüyor istediği yere koyuyor. Karı kocaysa, iki öğretmense iki arkadaşsa bir araya geliyor biz de kendilerine bu konsepti sunuyoruz. Biz daha çağdaş ve modern bir görüntü haline getirdik. Her bölgenin tercihini ön plana çıkartacağız. Hangi bölge neyi tercih eder bunları araştırdık. Geniş bir ürün yelpazemiz var. Özellikle dil bilen öğrencileri tercih edeceğiz. Turistler daha kolay iletişim sağlasın diye. Türkiye'yi anlatmak istiyoruz. Amacımız Kahramanmaraş'ı anlatmak.'' 
     Yeni konsepte 10 milyon dolarlık bütçe ayırdıklarını aktaran Kanbur, Azerbaycan'a 4 adet ekspres gönderdiklerini ve çok yakında Bulgaristan'da da olacaklarını belirtti. 
     Kışın belirli yerlerdeki ekspres Mado'ların sayılarını azaltacaklarını ifade eden Kanbur, ''Bu işi doğru yapacak insan bulacağız ve bu insanların vizyonu olacak. Heyecanlı olup olmadığını test edeceğiz. Teminatta isteyeceğiz. Kendileri çalışacak kendileri kazanacak. Ürünü çok iyi anlatacak insanlar olacak. O yüzden eğitimli insanları tercih edeceğiz. İş hayatının başlangıcı olarak tarif ediyorum. Her ekspreste 6 kişi çalışacak. Bu çocuklar hayatı öğrenecekler. Okulda eğitimlerini alacaklar uygulamayı da bizde yapacaklar. İş hayatına 5 yıl önce girmiş olacaklar'' ifadelerini kullandı. 
     Özellikle şehirler arası yol güzergahlarında olmayı planladıklarını anımsatan Kanbur, ''Üniversiteler, askeri bölgeler... Bunlar pazar içerisinde yani hedef kitlemiz içerisinde. Üniversite kampüsü içerisine giriyorsunuz bunları öğrencilere kiralıyorsunuz. Öğrenciler kendi aralarında toplansın kendileri işletsin. Böylece öğrencilerimiz genç yaşta bir yandan eğitimlerini alırken diğer yandan hayatlarını kurmayı öğrenecekler'' diye konuştu. 
     Mado olarak hedeflerinin bitmeyeceğini kaydeden Kanbur, firma olarak yurt içinde 255, yurt dışında ise 27 şubelerinin bulunduğunu ifade etti. 

Ekleme Tarihi
24.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Mado'dan ''Ekspres'' konsepti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız