Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 09 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Sivas'ta 90 bin büyükbaş hayvanın kenelere karşı ilaçlanacağı bildirildi. 
 
Alınan bilgiye göre, Sivas Tarım İl Müdürlüğü, yaz sıcaklarıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı vakalarında artış yaşanabileceğini göz önünde bulundurarak kenelere karşı ilaçlama çalışması başlattı. 
Çalışmalar kapsamında Sivas genelinde 90 bin büyükbaş hayvanın ilaçlanması planlanıyor. Sivas merkez ve ilçelerde riskli görülen bölgelerde Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri aracılığıyla besicilere 7 bin ilaç dağıtılacak. 
Büyükbaş hayvanlar 20 gün içerisinde 2 kez ilaçlanacak. İlaçlar, Tarım İl Müdürü Mehmet Beykaya'nın da katılımıyla müdürlük binası bahçesinde Tarım İlçe Müdürlüklerinden gelen görevlilere teslim edildi. 
Beykaya, ilaç dağıtımında yaptığı açıklamada, 800 çeşit kene içerisinde yaklaşık 30'unun hastalığa yol açtığını belirterek, "Ama kamuoyuna yansıdığı gibi çok da ciddi, insanları sıkıntıya sokabilecek bir durum söz konusu değil. Ancak kamuoyuna çok farklı şekilde yansıması hasebiyle insanları tedirgin etmekte. Tabii biz de Tarım İl Müdürlüğü olarak insanları rahatlatma ve keneyle mücadelede çeşitli yöntemlere başvuruyoruz" diye konuştu. 
Kenelerin yaşamlarını sürdürebilmek için büyükbaş ve küçükbaş hayvanların üzerine konuşlandığını, bu hayvanların üzerinde yaşamlarını sürdürdüğünü anlatan Beykaya, bu nedenle hayvanlarda ilaçlama çalışması yaptıklarını söyledi. 
Ellerindeki bu ilaçları, ilçe müdürlüklerimize dağıtacaklarını anlatan Beykaya, yağmurlarla beraber çevrede otların çoğaldığını, otların çoğalmasıyla beraber arazide kenelerde sayı olarak artış yaşanabileceğini belirtti. 
Kenelerin mayıs-ekim döneminde, sıcak havaların etkili olduğu zamanlarda ortaya çıktığını ve sıkıntıya yol açtıklarını söyledi. 
Vatandaşlardan pikniğe gittiklerinde gerekli tedbirleri almaların isteyen Beykaya, "Ama yinelemek istiyorum, hakikaten Sivas için kene çok ciddi manada bir risk unsuru değil, ama biz yine de işimizi sağlama alma adına bu ilaçları dağıtacağız. Yaklaşık 7 bin adet ilaç dağıtacağız. İlk etapta 90 bin hayvanımızı ilaçlayacağız, 20 gün sonra tekrar bir ilaçlama gerçekleştireceğiz" dedi. 
İlaçların ücretsiz olarak dağıtılacağını ifade eden Beykaya, "Bu, Sağlık Bakanlığı ve Bakanlığımızın ortak bir projesi. Biz çevre ilaçlamasını uygun görmüyoruz, çünkü doğal dengenin bozulmasına sebebiyet verebileceğimizi düşünüyoruz" diye konuştu. 
Beykaya'nın açıklamasının ardından Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Veteriner Hekim Emine Sever ve beraberindeki veterinerler, Sivas Havaalanı yolu yakınlarındaki Ahırlar bölgesinde bir ahıra giderek buradaki büyükbaş hayvanları kenelere karşı ilaçladı. (AA)

Ekleme Tarihi
24.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Sivas'ta 90 Bin Büyükbaş Hayvan Kenelere Karşı İlaçlanacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız