Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Ordu 

ORDU'DA KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI KAPSAMINDA HİBE DESTEĞİNDEN YARARLANARAK MAKİNE EKİPMAN ALMAK ÜZERE MÜRACAAT EDEN 12 BİN 382 ÇİFTÇİDEN 8 BİN 668 KİŞİ MAKİNE EKİPMAN ALMAYA HAK KAZANDI
 
ORDU (İHA) - Ordu'da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında hibe desteğinden yararlanarak makine ekipman almak üzere müracaat eden 12 bin 382 çiftçiden 8 bin 668 kişi makine ekipman almaya hak kazandı.
 
Ordu'da tarımla uğraşan üreticilerin ihtiyaç duyduğu, tarım alet ve makinenin alt yapısının güçlendirilmesi yeni teknolojilerin kullanımının yaygınlaştırılması, sürdürülebilir tarım faaliyetlerinin yürütülmesi, rekabet gücünün artırılması, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerin işlerinin kolaylaştırılması, üretim maliyetlerini düşürülmesi ve özellikle yabancı ot mücadelesinde kimyasal kullanımının minimize edilmesi amacıyla motorlu tırpan başta olmak üzere küçük alet ve ekipman başvuruları değerlendirildi.
 
 
 
Yapılan değerlendirmeler sonunda 6 bin 328 kişi motorlu tırpan, Bin 563 kişi pülverizatör, 369 kişi el traktörü, 358 kişi süt sağım makinesi, 27 kişi koyun kırkma makinesi, 5 kişi çayır biçme makinesi, 5 kişi hububat harman makinesi, 4 kişi yem hazırlama makinesi, 2 kişi biçer bağlar, 2 kişi su ürünlerinde buzlama makinesi, 1'er kişi balya makinesi, kuluçka dolabı ve bal süzme makinesi olmak üzere toplam 8 bin 668 kişi makine ve ekipman almaya hak kazandı. Makine ekipman almaya hak kazanan çiftçilerle 20 Haziran 2011 tarihinden itibaren 10 gün içerisinde hibe sözleşmesi imzalanacak.
Ordu Tarım İl Müdürü Musa Sağlam, makine ekipmanı almak için yoğun bir müracaat olduğunu, Bakanlıkça tahsis edilen bütçenin de göz önüne alınarak yapılan değerlendirmede ilçelerin tamamının bu hibeden azami ölçüde yararlanması için özverili bir çalışma yaptıklarını söyledi. Başvuruların tamamının değerlendirmeye alındığını söyleyen Sağlam, "Bölgemizde 'pat pat' diye adlandırılan el traktörü taleplerinde de ilimiz için öncelik arz eden küçük alet ve ekipmanlardan artan bütçe doğrultusunda talepleri karşılamaya çalıştık. İlimizde 2011 yılı içerisinde 14 kalem makine ekipmana 5 milyon 900 Bin TL'lik hibe desteği verdik. Verilen bu desteğin ilimiz çiftçilerine hayırlı olmasını dilerim" açıklamasında bulundu.

Ekleme Tarihi
24.06.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Ordu'da üreticilere teknoloji desteği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız