Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
10 milyon ton tavuk dışkısı masaya yatırıldı 

Çevre ve Orman Bakanlığı, 10 milyon ton tavuk dışkısını ele aldı. Akademisyenler, tavukçular ve ziraat mühendislerinin bir araya geldiği toplantıda 10 milyon ton tavuk dışkısının akıbeti hakkında beyin jimnastiği yapıldı. Katılımcılar, Avrupa ve Amerika’da tavuk dışkılarının organik tarımda kullanıldığı, Türkiye’de de bu yönde adım atılması gerektiği görüşünde birleşti. 
 
Tavukçuluk sektörü ve bunun çevresel etkileri, Ankara Hilton Oteli'nde yapılan toplantıda ele alındı. Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği'nin de sunumlar yaptığı toplantıda Türkiye’de yumurta ve piliç üretimi yapan tavuk sektörünün giderek büyüdüğüne dikkat çekildi.
 
Arama toplantısında, yıllık 10 milyon ton tavuk gübresi ortaya çıktığı, gelecek yıllarda bu sayının 15-20 milyon tona çıkacağı belirtildi. Bu dışkıların çevre için büyük tehdit oluşturduğuna vurgu yapılarak, işlenip gübre haline getirilmesi istendi. Gübrelerle topraklarda organik üretim yapılması istenen toplantıda “Bu dışkıdan kaçış yok. Bu hammaddeyi işlerseniz topraklara deva olacak bir yapı olacak. Şiddetle organik gübreye ihtiyaç var. Bu büyük çelişki ve tezat var. Ülkeler yapıyor da biz neden yapamıyoruz. Dışkı lava benzer. Başıboş bırakırsanız bulunduğu yerleri yakar gider. Onu işlerseniz son derece değerli gübre elde edersiniz. Dışkıyı işleyip paketlemek gerekir.” sonucuna varıldı. 
        Tavuk dışkısından aynı zamanda elektrik üretilebileceği, devletin 13,3 dolar/cent alım garantisi verdiği ifade edildi. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
24.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: 10 milyon ton tavuk dışkısı masaya yatırıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız