Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

İSTANBUL (A.A) - Wine Spectator dergisi, New York'ta Türk şarapları için tadım etkinliği gerçekleştirecek. 

     Wines of Turkey (WOT) tarafından yapılan açıklamaya göre, Türk şaraplarını dünyaya tanıtmak için çalışmalar yapan platform, 19-23 Haziran 2011 tarihlerinde Fransa'nın Bordeaux kentinde düzenlenen Vinexpo Uluslararası Şarap Fuarı'na katıldı. 

     Fuarda WOT çatısı altında Doluca, Kavaklıdere ve Vinkara markaları yer alırken, Kayra ve Vinoluş da 2010 yılında Avrupa'nın En İyi Sommelier'si (şarap servis uzmanı) seçilen Paolo Bosso'nun yaptığı tadıma katıldı. Türk şaraplarının fuardaki standı, Wine Spectator Dergisinin de ilgisini çekti. Dergi New York'ta kapsamlı bir Türk şarapları tadımı gerçekleştirme kararı aldı. 
     Fuarın ilk gününde, Paolo Basso'nun özel bir salonda Türk şarapları ile ilgili verdiği eğitim ve şarap tadımı büyük ilgi gördü. Fuar süresince Fransız Master Sommelier Annie Crouzet, Avrupa Sommelier Yarışması 2008 Birincisi ve dünyanın önde gelen restoranlarından The Fat Duck'ın Sommelier'si İsa Bal, Fransa'nın 2010 yılında en iyi sommelier'si seçilen ve içerisinde 3 yıldızlı Michelin restoranının da bulunduğu Bernard Loiseau grubunun Master Sommelier'si Eric Goettellman da ziyaretçilere tadım yaptırarak Türk şaraplarını anlattı. 
     WOT Direktörü Taner Öğütoğlu, fuara ilişkin şunları ifade etti: 
     ''Şarabın dünyadaki kalbi olarak tanımlayabileceğimiz Fransa Bordeaux'da Türk şaraplarını tanıtmak ve büyük bir ilgi görmek gurur vericiydi. Örnek vermek gerekirse, Paolo Basso tadımına kayıt yaptıran 35 kişiyi bekliyorduk ancak salona 60 kişiden fazla gelince yetkililer kapıları kapatmak zorunda kaldı. Üreticilerimiz ticari ilişkilerini geliştirme imkanı buldular ve dünyanın en prestijli dergilerinden olan Wine Spectator'dan tadım daveti aldık. New York'ta yapacakları kapsamlı bir Türk şarapları tadımından sonra Türkiye'ye gelerek Türk Şarapları hakkında kapsamlı bir yazı yazmaları mümkün olacak. 
     WOT Platformu kendi bölgesinde en başarılı jenerik marka olarak gösterilmeye başlandı ve yaptığımız çalışmalar ticari olarak önemli bağlantıların kurulmasına yönelik meyvelerini vermeye başladı.'' 

Ekleme Tarihi
24.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Türk Şarapları İçin New York'ta Tadım Etkinliği Düzenlenecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız