Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Temel Petek Arıcılık Evi Genel Müdürü Omar Baban, arıcılıkta kullanılan araç ve gereçlerin modern arıcılık ile geleneksel arıcılığı birbirinden ayıran en önemli unsurlar arasında yer aldığını belirtti.

 
Bu aletler sayesinde arıcılığın daha verimli yapılabileceğini vurgulayan Baban, iyi bir arıcının bu aletleri doğru bir şekilde kullanmayı ve bakımlarını yapmayı mutlaka öğrenmesi gerektiğini söyledi. 
 
37 yıldır temel petek üretimi başta olmak üzere arıcılıkla ilgili her türlü araç ve gereci sektörün hizmetine sunan Temel Petek Arıcılık Evi Genel Müdürü Omar Baban, sahip olduğu koloni varlığıyla dünya arıcılık sektöründe 2'inci sırada yer alan Türkiye'de halen geleneksel arıcılık metotlarının ve aletlerinin kullanıldığını söyledi. Bir tarım ülkesi olan ve nüfusunun yaklaşık yarısı köylerde yaşayan Türkiye için arıcılığın önemli bir geçim kaynağı olduğunu vurgulayan Omar Baban, arıcıların daha kaliteli bal toplayabilmesi için başta sterilize edilmiş temel petek olmak üzere yeni geliştirilmiş, modern arıcılık aletlerini tercih etmesi gerektiğini belirtti. 
 
Baban, Temel Petek Arıcılık Evi olarak başta temel petek üretimi olmak üzere arıcılıkta kullanılan kovan, el aletleri, körükler, koruyucu kıyafetler, bal süzme makineleri, bal tankları ve mum eritme kazanları ile arıcıların yıllar içinde gelişen ve değişen ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını ifade etti.
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
26.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Eski Metodlar Arıcılığımızı Olumsuz Etkiliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız